Tisdag 13 juni

Synskadades Riksförbund Uppsala – Knivsta är just nu ute på årets landskapsresa som i år går till Härnösand/ med omnejd i Ångermanland. De har först läst om ett landskap i två terminer, sedan så reser man dit och besöker flera av de olika platser man läst om. Årets resa pågår från igår måndag och sedan hem igen på lördag. Man bor på en och samma folkhögskola under resan och gör dagsutflykter. De har haft gjort dessa årliga resor i ca 30 år.
https://hsouppsalalan.org/synskadades-riksforbund/

Skärpt eldningsförbud – Länsstyrelsen: ”Kan leda till böter”

Från och med måndag den 12 juni råder skärpt eldningsförbud i Uppsala län, Stockholms län, på Gotland och i Västmanlands län. Förbudet innefattar all eldning som inte görs för matlagning på egen tomt.

Att ta sig ut i skog och mark är viktigt för många under sommaren. Dock får korvgrillningen vänta, då länsstyrelsen har beslutat om att införa ett strängare eldningsförbud.

– Nu är det inte tillåtet att elda vid i ordningsställda eldplatser i naturen längre, säger Maria Roskvist, tjänsteman i beredskap, Länsstyrelsen i Uppsala län.

Flera län berörs

Förbudet gäller tills vidare och länstyrelserna i Stockholms län, Gotland och Västmanland har utfärdat samma restriktioner. Flera län kan följa samma mönster inom kort, beroende på vädret, menar Maria Roskvist.

Om man ser någon som bryter mot förbudet ska man i första hand informera personen om förbudet, menar Tomas Mo, regional insatsledare på Uppsala brandförsvar.

– Om det inte går, ring 114 14. Om det finns risk att elden sprider sig, ring 112.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/skarpt-eldningsforbud-lansstyrelsen-kan-leda-till-boter–ix9w8r

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *