Tisdag 11 april

Då var påsken över för denna gång och jag påminner åter igen om att ni ska komma ihåg att uppdatera oss med eventuella ändringar i era styrelser. Skicka ett mejl till jocke.gunnarsson@c.hso.se och linda.sundblom@c.hso.se så kan vi kolla upp vilka uppgifter vi har om just er förening.

Jag tar även gärna emot inbjudningar som ni skickar ut till era medlemmar att dela med av här. Kanske så att det kan locka till att ni får en ny medlem – vem vet. Skicka ett mejl till: linda.sundblom@c.hso.se. Så har Lotte Sederholm på (H)järnkoll gjort, ta del av inbjudan här nedan.

(H)JÄRNKOLL Uppsala län bjuder in till

Krona eller Klave? Tisdag 25 april kl 17-19 Benjamin Gyllenfjärd

Benjamin är 19 år och föreläser om sitt liv med psykisk ohälsa, de höga höjderna och den låga botten av hans bipolära sjukdom. Två sidor av samma mynt och beroendet av att behöva vara perfekt, så kommer det bli krona eller klave?
Anmäl dig
på hemsidan uppsala.hjarnkoll.se under På gång

Hjärnkoll Uppsala läns digitala kostnadsfria seminarier sänds sista tisdagen varje
månad utom juni, juli och december och syftar till att skapa goda samtal och ökad
förståelse för psykisk ohälsa. Varmt välkommen att delta!

Kommande seminarier våren 2023

25 April – Benjamin Gyllenfjärd “Krona eller klave?”
30 Maj – Erik Lindgren
Hjärnkollambassadörer föreläser utifrån personliga erfarenheter om psykisk ohälsa och vägen till återhämtning. Deras föreläsningar bär Hjärnkolls expertkunskap och dessa visar i praktiken hur patienter/brukares egna upplevelser kan bli värdefull kunskap för de som utbildar sig till eller arbetar inom vård och omsorg, eller för kamrater som kan få uppmuntran till sin egen återhämtning.

Varje föreläsares berättelse är unik och det finns hur många berättelser som helst. Det är viktigt för att förstå vidden av det som presenteras. Det spännande är att det ofta går att känna igen sig när någon berättar om sina upplevelser av sjukdom, vård och stöd. Seminariet bygger även på din egen aktivitet. Igenkännandet väcker egna minnen, som kan få en ny betydelse genom att de relateras till en annan persons beskrivning av
verkligheten. För levd erfarenhet innehåller mycket mer än det vi tänker på som viktig och värdefull kunskap.

Seminariet vänder sig till alla som är intresserade. För vård och omsorgspersonal kan det bli ett möte med patienter/brukare på ett nytt sätt som bärare av viktig kunskap. För dig som vill bli Hjärnkollambassadör eller volontär blir det ett sätt att lära känna Hjärnkolls kärnvärden.

Att sätta ord på upplevelser är en social process.

Ett samarbete mellan Hjärnkoll Uppsala län och Studieförbundet Vuxenskolan.

Hemsida: https://uppsala.hjarnkoll.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *