Tisdag 21 mars

ST. Två fötter med olika strumpor på, en blå med orangea ränder och en rosa med tecknade bilder på Albert Einstein, en man med vitt yvigt hår och vit mustasch.

Rocka sockorna – Världsdagen för Downs syndrom

Att rocka sockorna är enkelt. Genom att ta på dig omaka strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. Tillsammans kan vi förändra människors attityd och se till att alla är välkomna i vårt samhälle! Anledningen till att man just rockar sina sockor är för att ett par sockar vända med hälarna mot varandra liknar en kromosom. Att Internationella Downs syndromdagen, World Down Syndrome Day, uppmärksammas just den 21 mars är ingen slump. Personer med Downs syndrom har tre stycken av kromosom 21.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *