Måndag 9 januari

God fortsättning på det nya året! Nu kör vi igång igen.

Vill göra er uppmärksamma på att skatteverket har skickat ut brev till föreningarna så ni som har postfack här, det är bra om ni kommer hit och hämtar er post.

Om ni vill så kan ni kontakta mig så kan jag scanna in ert dokument och mejla det till er. linda.sundblom@c.hso.se.
Om ni vill ha brevet skickat till den person som ska ha hand om det, kontakta Jocke via mejl: jocke.gunnarsson@c.hso.se eller ring 018 – 56 09 14.

En påminnelse om att vi gärna vill veta vad ni gör i era föreningar, som man kan tipsa om här på sidan. Här nedan kommer ett sådant tips från Vox Vigor. Men vad är Vox Vigor?

Vox Vigor – en nättidning startade som ett projekt och drevs av Studiefrämjandet Uppsala Västmanland, finansierat av ArvsfondenUppsala kommun och Uppsala Kulturförening var och är fortfarande samarbetspartner. Hjärnkoll Uppsala länSeSam UppsalaTing & Kaka i UppsalaSvenska OCD-förbundet och NSPH Uppsala stöder projektet. Projektledare har varit Monica Atterberg.

Tidningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Vox Vigor RiksRedaktionsbrev 25 december 2022Vad händer? 

Onsdag 11 januari 2023 

Två mediaverkstäder med tema skrivande startar. Du kan välja mellan kl. 16-17 och kl. 18.30-19.30. Träffarna hålls digitalt över Zoom. De blir en form av redaktionsmöten där vi diskuterar vad tidningen ska innehålla och vilka som ska skriva vad i tidningen. Vi räknar med att träffas varannan vecka. Mellan träffarna skriver du. Vi försöker hitta tider när du får feedback på ditt arbete och råd till förbättringar. Ledare: Marja Beckman, Monica Atterberg och ibland Thomas Gustafsson. Alla tre har lång erfarenhet som skrivande journalister. 

Tisdag 17 januari 2023 

Två mediaverkstäder med tema foto startar med en introduktion. Du kan välja mellan kl. 15-16 och kl. 18.30-19.30. Träffarna hålls digitalt över Zoom. Detta blir en mycket spännande kurs som sträcker sig över hela våren. Även här krävs det att du jobbar mellan träffarna. Syftet med kursen är att du framöver ska bidra med bilder i Vox Vigor. Och de bilder som inte publiceras direkt kan hamna i ett arkiv för kommande bruk. Ledare: Hasse Hedström. Hasse har lång erfarenhet som tidningsfotograf och skrivande journalist. Han har också arbetar i många år som lärare i foto och skrivande för journalister och journaliststudenter. Är du intresserad av foto, vill lära dig ta bättre bilder och vill medverka i Vox Vigor så missa inte denna lärorika och trevliga kurs! 

Vox Vigor kommer inom överskådlig tid tyvärr inte att kunna betala för material i tidningen. Så du som vill medverka måste vara medveten om att detta inte är en födkrok utan enbart en chans att få sin röst hörd och påverka i bruset av all annan information. 

Torsdag 2 februari 2023 kl. 13.30

Referensgruppsmöte över Zoom För dig som representerar en organisation, en förening eller en specifik verksamhet inom psykisk ohälsa. Du vill göra en insats med idéer på ett mer övergripande plan och organisatoriskt. 

Hur ska tidningen se ut och hur gör vi den mer användarvänlig? Vår IT-tekniker Mattias Tengstrand intervjuar dig gärna för att få input när han ska bygga om hemsidan till något bättre. Vill du som förening själv lägga in material i Vox Vigors kalendarium? Mattias Tengstrand kommer i januari att färdigställa en film som visar hur man gör. 

Är du intresserad av någon av ovanstående aktiviteter? E-posta till info@voxvigor.se för anmälan eller mer info. Ange i ämnesraden vilken aktivitet det gäller. Skriv också ditt namn, dina kontaktuppgifter och info om var du bor, eftersom vi bygger upp ett nätverk. Välkomna!

Läs:http://www.voxvigor.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *