Torsdag 17 november

Lite från Infoteket

Infoteket om funktionshinder finns för dig som vill veta mer om funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Här kan du få kunskap, vägledning, tips och verktyg för ett fungerande vardagsliv.

Grundläggande om autism
Webbutbildning onsdag 7 december kl 18–20

Sedan hösten 2020 har utbildningen ”Vad är autism?” funnits med i infotekets program. En uppskattad webbutbildning som vi ger i samverkan med habiliteringen i Uppsala län flera gånger per år. Den riktar sig särskilt till den som inte har så mycket förkunskaper om autism. Ta chansen att ta del av årets sista utbildningstillfälle. 

Läs mer om nästa utbildningstillfälle och hur du anmäler dig.

Depression och utmattning eller? 
… dyslexi och adhd? 
Föreläsning i Tierp torsdag 8 december kl 18–20.

Välkommen till föreläsning med Sara Jonsson, som kämpat under hela uppväxten med nedstämdhet, utmattning och läs- och skrivsvårigheter. Som 23-åring fick hon diagnosen dyslexi, men hon skulle hinna bli 39 år innan hon fick diagnosen add.

Under kvällen får du också träffa Carl-Johan Bachofner från föreningen Balans. Han är poet och grundare av Promenader i Balans, en drop in-aktivitet i Uppsala för återhämtning och samvaro för psykisk hälsa. Carl-Johan läser ur sin bok ”Sår i själen” med dikter om hur människor hanterar och upplever sin psykiska ohälsa.

Läs mer om evenemanget med Sara och Carl-Johan och om hur du anmäler dig.

Månadens tips från visningstorget

I visningstorget finns nu information och råd kring återhämtning. Här kan du hämta material om sömn och få förslag på aktiviteter som ger återhämtning. Det finns också tips på hur du tar reda på mer kring din egen ork och energi. Besök oss gärna så berättar vi mer.

Vi har en ny lista med sammanställning över appar för återhämtning och aktivitet. Den hittar du på infotekets webbsida med apptips.

Apptips på Infotekets webbplats.

Du har väl besökt Samhällsguiden?

Känner du till att Infotekets webbplats har en samhällsguide? Där hittar du information om samhällets stöd och service för dig som har en funktionsnedsättning eller är anhörig.

Besök Samhällsguiden på Infotekets webbplats.

Månadens bok i november 

Föräldraguiden vid autism & adhd.
Av Katarina A Sörngård

Den här boken vänder sig i första hand till dig som har ett vuxet barn med autism eller adhd. Den tar upp olika strategier för föräldrar. Exempelvis om att hantera låsningar och självskade-beteende. Eller att uppfatta varnings-signaler på depression, ångest och beroende. Men den handlar också om att hantera sin egen oro och ta hand om sig själv.

Läs mer om månadens bok på Infotekets webbplats.

Källa: https://regionuppsala.se/infoteket/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *