Torsdag 10 november

Dagarna rullar på. Här i Uppsala pågår just nu “Allt ljus på Uppsala”. Det lyser ju upp detta mörker lite grann, i vart fall för de som befinner sig i Uppsala.

Ni har väl inte missat att november månad är “Mustaschkampens” månad och är för att lyfta medvetandet kring prostatacancer och manlig hälsa. Läs mer nedan.

Vad händer mer runt om i Uppsala län? Ni får gärna skicka till mig vad era föreningar har på gång som jag kan tipsa om här. Mejla: linda.sundblom@c.hso.se.

Vad är Mustasch­kampen?

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj för att lyfta medvetandet kring prostatacancer och manlig hälsa. Humor och allvar blandas för att uppmärksamma och informera. Att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och att en tidig upptäckt räddar liv vill Mustaschkampen ska bli allmänt känt. Mustaschen är kampanjens signum. 

Det spelar ingen roll om mustaschen är din egen eller en påklistrad. Alla kan vara med i Mustaschkampen.

Att kampanjen går för högtryck under hösten är ingen slump: kampanjen har sin höjdpunkt i november med extra fokus kring Fars dag. Pappor runt om i landet ska firas samtidigt som dagen också ska bli en dag att förknippa med mäns hälsa. Genom att medverka i Mustaschkampen hjälper du till att uppmärksamma och samla in pengar till forskning kring prostatacancer.

Det här vill Mustaschkampen uppnå

  • Att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer och mäns hälsa
  • Att alla män som fyllt 50 år tar ett PSA-blodprov eftersom en tidig upptäckt av prostatacancer räddar liv
  • Att samla in medel till Prostatacancerfonden för vidare forskning och utveckling om sjukdomen

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet och dess 27 patientföreningar. Till sin hjälp har de stolta partners, hundratals företag och organisationer samt tusentals privatpersoner som gör Mustaschkampen möjlig.

Källa: https://www.mustaschkampen.se

Prostatacancerföreningen i Uppsala län: https://hsouppsalalan.org/prostatacancerforeningen/

3-20 november återvänder Allt Ljus på Uppsala

Under Allt ljus på Uppsala hittar du storslagna ljusverk sida vid sida med stämningsfulla ljussättningar. Besök alla eller välj dina favoriter! Årets ljusfestival är extra levande och ljusverken tänds upp olika datum. De allra flesta lyser upp stadskärnan 3–20 november.

Även musik, konst, utställningar, barnaktiviteter och guidningar är en del av ljusfestivalen. Flera restauranger och caféer bjuder också in till höstmys. Alla aktiviteter och erbjudanden kommer finnas samlade här på hemsidan.

Välkommen ut i ett lysande höstmörker.

Källa: https://www.alltljuspauppsala.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *