Måndag 24 oktober

Ni har väl inte missat att man kan se på gamla avsnitt av ”Fråga doktorn” som går på SVT på SVT Play? I avsnitt 8, då handlade det om hörseln.

”Hur fungerar egentligen hörseln? Vad kan hörselnedsättning leda till, förutom sämre hörsel? Vilka hjälpmedel finns? Vi träffar Lajla Vestman som fått hörseln tillbaka med ett kokleaimplantat. Medverkar gör också Elina Mäki-Torkko, professor i medicinsk audiologi och doktor Karin Granberg. Programledare: Sofia Rågenklint. Del 8 av 18.”

Kolla här: https://www.svtplay.se/video/36065081/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong

I avsnitt 9, då handlade det om hjärtat.

”Ett helt program om hjärtat. Hur är det att leva med en mycket allvarlig hjärtsjukdom? Daniel Bergman, tidigare filmregissör och nu författare, berättar. Ulf Näslund, överläkare och professor i kardiologi svarar på tittarnas frågor tillsammans med doktor Karin Granberg. Programledare Sofia Rågenklint. Del 9 av 18.”

Kolla här: https://www.svtplay.se/video/37065385/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong

Sexuell hälsa för personer med fysisk funktionsnedsättning handlade det om i avsnitt 6.

Har samhället och vården avsexualiserat människor med fysiska funktionsnedsättningar? Maria Westerlund, som har en ryggmärgsskada, pratar om sexuell hälsa tillsammans med Stefan Balogh, arbetsterapeut och sexolog och Axel Brattberg, neurolog och sexolog. Programledare är Sofia Rågenklint. Del 6 av 18.

Kolla här: https://www.svtplay.se/video/36701767/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong

Övriga avsnitt hittar du här: https://www.svtplay.se/fraga-doktorn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *