Fredag 14 oktober

Redan fredag igen, veckorna rullar på, 73 dagar kvar till julafton. Inte för att jag vill stressa er på något vis.

Imorgon lördag, då uppmärksammar vi att det är vita käppens dag. Men vad i helsefyr menas med det kanske du undrar. Läs om det här nedan. Och om du har möjlighet, ta en sväng förbi Forumtorget i Uppsala där Synskadades Riksförbund Uppsala län i samarbete med platsorganisationen Forumtorget har lite aktiviteter, det kommer att lukta nybakat i hela kvarteret.

Vita käppens dag på Forumtorget lördagen den 15 oktober

Den 15 oktober kl 12-14 anordnas återigen Vita käppens dag på Forumtorget i samarbete mellan platsorganisationen Forumtorget och Synskadades Riksförbund Uppsala län. Det är en världsomspännande aktivitet sedan år 1964 som uppmärksammar blinda och synskadades förutsättningar i samhället. I år uppmärksammas även den nya lagen om elsparkcyklar. Det bjuds på nybakade bullar, kaffe och saft.

Wieslaw Wasowski, ombudsman/verksamhetsutvecklare vid Synskadades Riksförbund Uppsala län säger så här:

”Vi ser mycket fram emot att återupprepa Vita käppens dag på Forumtorget. Publiken kommer att erbjudas möjlighet att prova hur det är att röra sig och utföra ärenden med käpp. Vi hoppas också kunna visa några ledarhundar i arbete. ”

Carlos Lopez, verksamhetsledare vid Forumtorget/Centrum för AMP säger så här:

”Vi är mycket glada över att i år igen kunna anordna detta evenemang. Det är både en rolig aktivitet för hela familjen och en möjlighet att uppmärksamma synskadades förutsättningar samt att Forumtorget ska vara en plats för alla.”

Hemsida: https://www.srf.nu/uppsala/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *