Onsdag 5 oktober

Taltidningar inom Region Uppsala.

Har letat men enbart hittat att det är Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner som har kostnadsfri taltidning om vad som händer i respektive kommun. Vet du om det finns i någon annan kommun inom Region Uppsala? Meddela mig gärna så kan man tipsa om det här: linda.sundblom@jannewallgren

Taltidning – “På tal om Tierp”

Har du svårt att läsa tidningar för att du ser för dåligt? Eller har du någon anhörig eller bekant som fått dålig syn och som därför inte kan ta del av lokala nyheter och information som gäller kommunens invånare? Då kan taltidningen vara lösningen.

Taltidningen kommer ut en gång i veckan på måndagar och är gratis för dig som har synproblem eller lässvårigheter. Du får taltidningen hem till dig med posten. Lyssna i din cd-spelare, dator eller Daisy-spelare .

Tierps taltidning är en tidskrift av talbokstyp för dig som har nedsatt syn. Den innehåller lokala nyheter, meddelanden från kommunen, annonser, egenproducerade reportage, talbokstips, recept, skolmatsedel och telefonnummer till kommunen. Tierps taltidning produceras av ROX-reportage AB.

Lyssna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prenumerera på taltidningen

Telefon: 070 7367017 
E-post: info@rox-reportage.se
Webbplats: rox-reportage.se

Källa: https://www.tierp.se/tierp.se/omsorg-och-stod

Uppsala kommuns taltidning

Är till för synskadade och för dig som har svårigheter att läsa. Taltidningen ges ut på cd-skiva, en så kallad Daisyskiva. I taltidningen får du aktuella nyheter och annan information från Uppsala kommun. Prenumerera Uppsala kommuns taltidning kommer i brevlådan i ett miljövänligt emballage. Tidningen skickas ut varannan fredag med uppehåll under sommaren.

Om du vill prenumerera på Uppsala kommuns taltidning så ska du kontakta Radio Fyris.

Telefon: 018-7272500
E-post: taltidning@radiofyris.se

Man kan även ladda ned den här: https://taltidning.textalk.se/lyssna/?title=uppsala_taltidning

Mer information här: https://bibliotekuppsala.se/web/arena/lasa

På tal om Östhammar

Taltidningen “På tal om Östhammar” finns för dig som har svårt att läsa en vanlig tidning. Den innehåller information från kommunen, annan samhällsinformation och nyheter.

Taltidningen är inläst och kan lyssnas som en vanlig cd-skiva eller med hjälp av en Daisy-spelare. Du kan även lyssna på taltidningen här på webben, via länken nedan eller genom appen Legimus.

Taltidningen är gratis och kommer ut en gång i veckan. Under juni, juli, augusti och september kommer taltidningen ut varannan vecka.

Det är enheten för kommunikation och kundtjänst som ansvarar för taltidningen.

Tips eller synpunkter?

Om du har synpunkter eller tips på innehållet i tidningen kan du kontakta enheten för kommunikation och kundtjänst eller producenten Dan Lindahl via e-post info@rox-reportage.se eller telefon 070-7367017.

Prenumerera

Om du vill få hem taltidningen i din brevlåda kan du kontakta enheten för kommunikation och kundtjänst  eller kommunens syn- och hörselinstruktör.  Meddela då vilken typ av spelare du använder: cd-spelare eller Daisy-spelare. På så sätt får du rätt typ av skiva hemskickad. 

Mer information här: https://www.osthammar.se/sv/omsorg-och-stod/funktionsnedsattning/taltidning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *