Måndag 26 september

Röda Korset

Röda Korset behöver fler volontärer -har du möjlighet att hjälpa till?
Läs mer här: https://www.rodakorset.se/engagera-dig/

Här kan du se vad Röda Korset har att erbjuda för hjälp i just din kommun, lite längre ned kommer två saker i Uppsala kommun som man kan få hjälp med. Hitta din kommun här: https://www.rodakorset.se/ort/uppsala/

Fixarna

För dig boende i Uppsala kommun – Du vet kanske inte om att man kan få lite hjälp av Röda Korset när hjälpen från anhöriga och hemtjänsten inte räcker till.

Har du kanske en gardinstång som hänger snett? Eller en kärvande byrå? Oroa dig inte. Vi hjälper dig. Röda Korset i Uppsala har en alldeles egen fixargrupp. Tack vare ett par händiga personer som gärna ställer upp erbjuder vi dig ett handtag med småsaker som behöver rättas till i ditt hem. Riktar sig till dig med eget boende i Uppsala och där hjälpen från anhöriga och hemtjänst inte räcker till.

Kontakt: Du når verksamheten på 018- 13 49 31. Lämna meddelande så ringer de upp dig för att höra vad du behöver hjälp med. Källa: https://www.rodakorset.se/ort/uppsala/uppsala-kommun/verksamheter/fixarna/

Besök och medföljning

Uppsala

Röda Korsets finns till som ett alternativ för dig som är äldre och själv vill kunna välja när du vill ha sällskap eller vara ensam. Vi erbjuder olika aktiviteter för dig. Vi vill förmedla glädjen i att mötas och att få lite guldkant i tillvaron. 

Medföljning: 
Vi kan göra dig sällskap till exempelvis tandläkaren, läkaren, frisören eller kyrkogården.  Detta bokar du via vår telefon 018-14 32 10 och vi önskar att du gör det i god tid. 

Besök i hemmet: 
Vi kan också komma på regelbundna besök hemma hos dig, för att gå en promenad eller för att ta en kopp kaffe. Vi försöker hitta en frivillig som bor nära dig. 

Besök på vårdboende: 
Vi finns på flertalet vårdboenden i Uppsala. Där vi finns för att umgås och exempelvis läsa, fika, gå en liten promenad, lösa korsord eller annat liknande.  

Cykling utan ålder: 
Vi kan också erbjuda cykelturer där vi står för cyklandet och du sitter i fram och njuter av vinden i håret! 

Kontaktringning
För dig som hellre vill ha ett telefonsamtal regelbundet istället för ett besök så finns vi. Vi ringer dig så ofta du önskar och pratar om det du har lust att samtala om.  

Vill du veta mer om och ta del av någon av dessa verksamheter:  
Mejl: Bom.uppsala@redcross.se 
Telefon: 018-14 32 10 

Andra verksamheter till stöd för äldre: 
Anhörigstöd 
Fixarna

Bli frivillig: 
Vill du vara med och skapa dessa kontaktytor och väcka glädje och gemenskap? Kontakta oss på info.uppsala@redcross.se eller 018-13 50 00 

Se våra annonser här: https://www.rodakorset.se/engagera-dig/?Area2=31

Källa: https://www.rodakorset.se/ort/uppsala/uppsala-kommun/verksamheter/besok-och-medfoljning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *