Tisdag 6 september

Fråga doktorn var igår på SVT1 och då handlade det om IBS – känslig och irritabel tarm. Detta har faktiskt rätt många problem med, magen alltså. Och just tarmen är lite jobbigt att prata om – varför kan man undra egentligen. Vi har alla en tarm och “utgifter”.

Så här står det på SVT Play:
“Hjälp, var är toan? Ett temaprogram om att ha problem med IBS – känslig och irritabel tarm. Vad är “vanligt” ont i magen och vad är IBS? Hur kan symptomen variera så mycket, vad är rätt kost, och går det att bli frisk?
Medverkar gör specialistläkare Magnus Simrén, dietist Stine Störsrud och doktor Karin Granberg.
Programledare: Sofia Rågenklint.
Programmet som hjälper dig att må lite bättre! Del 3 av 18.”

Kika här på programmet: https://www.svtplay.se/video/36509211/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-30-avsnitt-3?id=e7YYZaE

Knivsta kommun informerar:

Igår invigdes KnivstaBryrSig – kommunens temavecka om psykisk ohälsa och suicidprevention som arrangeras mellan 5 och 9 september.

Veckan inleddes med mingel och dryck i kommunhusets foajé med efterföljande ”öppet hus” och föreläsningar om livsstil och psykisk hälsa.

– Den här temaveckan och projektet KnivstaBryrSig är en del i kommunens stora och viktiga arbete för psykisk hälsa.

Nu hoppas jag att många ska hitta hit och ta del av våra programpunkter under veckan.

Alla är välkomna och aktiviteterna är kostnadsfria, säger Lena Lindén som leder det suicidpreventiva arbetet i Knivsta kommun.

KnivstaBryrSig bjuder på ett brett program – du kan bland annat lyssna till föreläsningar med Suicide Zero och Mind, träffa instruktörer i första hjälpen till psykisk hälsa, höra mer om kommunens olika verksamheter på området och träffa aktörer som hälsosamordnare, psykolog och kurator.

Varje dag under veckan, måndag till fredag mellan 15 och 17, är det öppet hus i kommunhuset och då är du välkommen att komma förbi för att ta en fika, träffa olika aktörer, samtala och ställa frågor.

Passa också på att ta med ditt gratisexemplar av kortleken #KnivstaBryrSig, med tankeväckande meningar och frågor som kan fungera som ett stöd vid svåra samtal.

Källa: https://www.facebook.com/knivstakommun/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *