Fredag 4 mars

Paralympics – Beijing 2022

Paralympics i Beijing 2022 arrangeras mellan den 4 och 13 mars. Totalt är sex idrotter representerade.

I och med spelen 2022 blir Peking den första staden som stått värd för både sommar- och vinterspel. Mottot för spelen är Together for a shared future (tillsammans för en delad framtid).

Idrotterna

Sex idrotter är med på det vinterparalympiska programmet. Alpin skidåkning, längdskidåkning, paraishockey, rullstolscurling, skidskytte och snowboard.

Sverige har utövare med i alpint, längd skidskytte och curling och åker till Kina med en tunn men väldigt medaljstark trupp. Här listas den svenska truppen till Peking 2022.

Källa: https://paralympics.se/beijing-2022/

Webbinarium om tillgänglighetsdirektivet den 16 mars

Post- och telestyrelsen (PTS) är med och arrangerar ett webbinarium den 16 mars som reder ut vad tillgänglighetsdirektivet innebär.

Tillgänglighetsdirektivet är ett EU-direktiv som blir svensk lag under 2022 och börjar tillämpas 2025. Webbinariet ger en övergripande bild av vad direktivet innebär samt hur det påverkar e-handel och digital kommunikation. Här ges även konkreta tips och råd på hur man kan arbeta med digital tillgänglighet för att inkludera fler.

Talare under webbinariet:

  • Andreas Richter (PTS), en av experterna i utredningen om hur tillgänglighetsdirektivet ska genomföras i Sverige. Han ger en övergripande bild av vad direktivet innebär.
  • Jolanda Girzl (näringspolitisk expert på Svensk Handel) fokuserar på hur tillgänglighetsdirektivet påverkar e-handel och digital kommunikation.
  • Emelie Gustavsson (arbetar med tillgänglighet Swedbank) ger konkreta råd och tips på hur man kan arbeta med digital tillgänglighet för att inkludera fler.

Webbinariet tolkas till teckenspråk live och skrivtolkas live. Det spelas in och läggas upp Digin.nu i efterhand.

Webbinariet ”Tillgänglighetsdirektivet blir lag – är du redo?” är ett samarbete från Digin.

Sändningen görs i Hopin och pågår mellan kl. 9.00 och kl. 11.00.

Anmäl dig här senast den 15 mars kl. 12.00

Mer information

Lisa Larsson-Falk, samordnare för Digin, tfn: 08-678 58 02
PTS presstjänst, tfn: 08-678 55 55

Om Digin

Digin är ett samarbete för digital tillgänglighet och inkludering. Vi underlättar för privata och offentliga aktörer att öka den digitala tillgängligheten i deras verksamheter. Det gör vi genom inspiration och vägledning på webbplatsen digin.nu och webbinarier.

Vi som står bakom Digin är Post- och telestyrelsen (PTS), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Myndigheten för delaktighet (MFD) och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). Vill du öka din digitala tillgänglighet, besök digin.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *