Onsdag 23 februari

Här nedan kan ni ta del av Funktionsrätt Uppsala kommuns nyhetsbrev, några av dessa möten har redan ägt rum, men kan vara bra att känna till. Men först så finns det att ta del av en intervju med Michael Jestin på P4 Upppland angående oron över de nya badhusen – där det inte har varit någon dialog om rehab-bad.

Lyssna här: https://sverigesradio.se/embed/publication/7967595

Händer i Funktionsrätt Uppsala kommun
Vecka 7

Här kommer ett utskick med information om en liten del av vad som händer i Funktionsrätt Uppsala kommun.

Besök vår hemsida genom att klicka på länken:

Funktionsrättsperspektivet läggs till i beslut om badanläggningar

Efter att Funktionsrätt Uppsala kommun kritiserat kommunens underlag till beslut i frågan om stadens nya badanläggningar lägger nu Kommunstyrelsen till en att-sats i sitt förslag till Kommunstyrelsen. Funktionsrättsperspektivet ska beaktas när man tar fram funktionsprogrammet för anläggningarna och funktionsrättsrörelsen involveras i arbetet.

Läs hela artikeln och ta del av Funktionsrätts skrivelse till kommunstyrelsen här:

Förbättring behövs för en kollektivtrafik för alla

Flera faktorer påverkar vår möjlighet att ta oss dit vi vill. För personer med funktionsnedsättning kan hinder betyda att man aktivt undviker vissa resesätt. Uppsalas funktionsrättsråd hade “resor” på agendan på sammanträdet det 18 februari. Rådet diskuterade utmaningar och brister som funktionsrättsrörelsen ser i Uppsalas kollektivtrafik, färdtjänst och skolskjuts.

Läs hela artikeln och se Funktionsrätts lista på förbättringsmöjligheter här:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2022/02/20/manga-undviker-kollektivtrafiken/

Intressegrupper för samtal med medlemmar om sakpolitiska frågor startas upp

Under halvårsmötet i november 2021 beslutade Funktionsrätt Uppsala kommuns medlemmar att samarbetsorganet ska ta fram en intressepolitisk plattform med fokus på det kommunala valet i september 2022. Som ett led i arbetet ska man även etablera ett antal intressegrupper med representanter från medlemsföreningarna, för att bättre återkoppla i specifika ämnen och få en mer enad röst mot Uppsala kommun i intressepolitiska frågor.

Läs mer om dom olika intressegrupperna och vilka frågor dom kommer arbeta med samt hur du som medlem anmäler intresse här:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2022/02/04/intressegrupper-foreningar-samtalar-om-sakpolitiska-fragor/

Hjälpmedelsrådet håller föredrag om kognitiva hjälpmedel

Den 21 februari klockan 14:00 bjuder Hjälpmedelsrådet in till ett öppet föredrag om kognitiva hjälpmedel. Wictoria Forsberg, ny hjälpmedelskonsulenten på HUL (Hjälpmedel Uppsala Län), kommer att i en timme informera om vad som är kognitiva hjälpmedel och hur det går till att få dessa förskrivna.

Länk till mötet hittar du på Funktionsrätt Uppsala kommuns hemsida:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2022/02/16/hjalpmedelsradet-haller-foredrag-om-kognitiva-hjalpmedel/

Vänligen,

Michael Jestin
Ombudsman
Funktionsrätt Uppsala kommun
Mail: michael.jestin@c.hso.se
Telefon: 076-0223446
Adress: Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *