Måndag 7 februari

Vad händer i våra/era respektive föreningar, nu på onsdag släpps det på restriktionerna och det märks direkt på våra rumsbokningar. Dela med er om vad er förening gör. Mejla mig på linda.sundblom@c.hso.se.

Här nedan kan ni ta del av vad Stroke Uppsala har för program för våren. Efter Stroke Uppsalas program, så finns Funktionsrätt Uppsala kommuns senaste nyhetsbrev att läsa.

ST: STROKE Uppsalas logga

Terminsprogram för Stroke Uppsala VT-22

Datum för våra kamratträffar:

Tisdagen 11/1 kl.12.00 Tisdagen 8/2 kl.12.00

Tisdagen 8/3 Besök på Psykiatrihistoriska museet kl.11.00 med guidad visning.

Kontakta Barbro Hedlund, tfn:070 – 3578088 eller Kerstin Angeldahl tfn:076 – 1012737 för tid, plats och aktivitet. Annonseras även på Facebook gruppen.

Tisdagen 12/4 Bussresa till Nationalmuseum, Stockholm. Föreningen står för buss och guidning. Vi har 20 platser!! anmälan senast 11/3 till Barbro Hedlund, se tfn ovan.

Tisdagen 10/5 Fågelskådning med Stig Hånnberg, samling Gläntan, Stadsskogen kl.12.00 medtag fika och eventuell kikare.

Träffar på Pub Katalin kl.16.00 följande datum:

Torsdagar: 20/1, 17/2, 17/3, 21/4 och 19/5

Torsdagen 12/5 Resa med Eckerölinjen, föreningen står för resa med buss/båt. Anmälan till Maria Norrman Erixson, tfn: 073 – 0937579 eller: mnorrmanerixson@gmail.com senast 12/4

Torsdagen 31/3 Årsmöte Stroke Uppsala kl.18.00. Plats: Storan, Kungsgatan 62, handlingar delas ut på årsmötet. Vi bjuder på smörgåstårta. Välkommen!

Torsdagen 9/6 Sommarlunch på Ekolnsnäs kl.13.00, anmälan till Kerstin Angeldahl (se tfn ovan) senast fredag 3/6 eller på FB. Föreningen bjuder dig som medlem på lunchen.

Kurs i Chi Gong som leds av Kicki Jacobsson följande datum 28/2, 14/3 och 28/3. Tid: 14.00-15.30. Plats: Lokal Storan, Kungsgatan 62. Anmälan till Barbro Hedlund (se tfn ovan eller på FB senast 28/1.

OBS! Vi kommer under våren erbjuda anhörigträffar med handledare. Separat inbjudan skickas till medlemmar som är registrerade som anhöriga. Sprid gärna detta till andra som kan vara intresserade.

Kontakt: Maria Norrman Erixson, tfn: 073 – 0937579.

Händer i Funktionsrätt Uppsala kommun

Vecka 5

Här kommer ett utskick med information om en liten del av vad som händer i Funktionsrätt Uppsala kommun.

Besök vår hemsida genom att klicka på länken:

Kallelse till ordförandemöte: 14 februari

Att samarbetsorganets alla medlemsföreningar drar åt samma håll är avgörande för funktionsrättsrörelsen framgång i Uppsala. Därför bjuder Funktionsrätt Uppsala kommun in sina medlemsföreningar till ett ordförandemöte, måndagen den 14 februari klockan 18:00.

På agendan för ordförandemötet är frågan om hur rörelsen ska lyfta sina åsikter i valrörelsen inför de politiska valen av kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagsledamöter i september 2022. En annan fråga som Funktionsrätt Uppsala kommuns styrelse vill diskutera är vad medlemmarna tycker om samarbetsorganets webbplats (https://hsouppsalakommun.wordpress.com/) och hur de vill ha den framöver.

Mer om frågorna kan du läsa i verksamhetsplanen som antogs på halvårsmötet i november.
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2021/11/19/fokus-pa-valaret-och-medlemsatervaxten-under-2022/

Varje medlemsförening har rätt att delta med varsin röstägande delegat (ett ombud), i första hand sin ordförande. Vem som ska företräda föreningen bör i förväg anmälas till funktionsrattuppsala@yahoo.com eller till sms 0768 – 916 500. 

Intressegrupper för samtal med medlemmar om sakpolitiska frågor startas upp

Under halvårsmötet i november 2021 beslutade Funktionsrätt Uppsala kommuns medlemmar att samarbetsorganet ska ta fram en intressepolitisk plattform med fokus på det kommunala valet i september 2022. Som ett led i arbetet ska man även etablera ett antal intressegrupper med representanter från medlemsföreningarna, för att bättre återkoppla i specifika ämnen och få en mer enad röst mot Uppsala kommun i intressepolitiska frågor.

Läs mer om dom olika intressegrupperna och vilka frågor dom kommer arbeta med samt hur du som medlem anmäler intresse här:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2022/02/04/intressegrupper-foreningar-samtalar-om-sakpolitiska-fragor/

Trots rekordhög smittspridning är samåkning i färdtjänsten normen i Uppsala kommun

Sedan en månad tillbaka uppmanas allmänheten att undvika miljöer med trängsel, att endast åka kollektivtrafik om man verkligen måste och att använda munskydd i kollektivtrafiken om det inte går att hålla avstånd. Trots detta är det fortfarande samåkning som gäller inom Uppsalas färdtjänst.

Läs hela Funktionsrätt Uppsala kommuns pressmeddelande här:

Lyssna även på Synskadades Riksförbunds ombudsman Wieslaw Wasowskis intervju i P4 Uppsala här:
https://sverigesradio.se/artikel/anvandare-av-fardtjanst-oroliga-maste-aka-flera-i-samma-bil?fbclid=iwar0vdasn7h49wwqulrrfm9g9wxrcjfufkvlrxxha7p8yhbj6jutcv2sqrmu

Nya badanläggningar planeras utan rehab-bad

En utredning föreslår till Uppsalas kommunstyrelse att lägga ner Fyrishov och istället bygga nya badanläggningar. Funktionsrättsrörelsen har sett en rehab-bassäng efter den andra stänga ner och har länge hoppats på nya badanläggningar. Enligt utredningen har man dock valt ”att inte inkludera frågan gällande rehab-anläggning”.

Läs hela artikeln på Funktionsrätt Uppsala kommuns hemsida:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2022/02/06/nya-badanlaggningar-planeras-utan-rehab-bad/

Vänligen,

Michael Jestin
Ombudsman
Funktionsrätt Uppsala kommun
Mail: michael.jestin@c.hso.se
Telefon: 076-0223446

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *