Måndag 31 januari

Idag har vi öppet som vanligt, alltså kl. 9.00-16.00.
Vill ni ha kontakt med reception, ring 018 – 56 09 00.

Som alla vet så är det lite olika restriktioner som vi ska förhålla oss till just nu, vi ska hålla avstånd, använda munskydd i kollektivtrafiken (om man inte kan hålla tillräckligt med avstånd), det är krav på minst 10 kvadratmeter per person i butiker. På restauranger gäller bland annat att det får vara max åtta personer per sällskap och minst en meter mellan sällskapen. UL har stängt framdörrarna på bussarna, igen, så att alla får kliva på i bak.

Men åker du färdtjänsttaxi, då kan det vara fullt i taxin med personer du inte känner, så kallad samåkning. Wieslaw Wasowski, ombudsman på Synskadades Riksförbund Uppsala län, blev i morse intervjuad på P4 Uppland om detta, lyssna här: https://sverigesradio.se/embed/publication/7955160

Under en period så fick man alltid en “egen bil” vid färdtjänst och sjukresa, men inte nu, fast det är skyhög smittspridning. Vill man, så har man rätt att boka “egen bil” men det kostar extra. Detta är det tyvärr många som inte har råd med att välja. Ska du exempelvis åka i Uppsala tätort, då kostar det med samåkning 40kr enkel resa. Men önskar du egen bil då kostar det 80kr enkel resa. Behöver du åka till exempelvis Bälinge eller Storvreta, då kostar enkel resa med samåkning 80kr, väljer du då att ta egen bil, då kostar det 160kr.

Vad du betalar

Avgifter för färdtjänst

SträckaSamåkningEgen bil
en zon40 kronor80 kronor
två zoner80 kronor160 kronor
till eller från Arlanda150 kronor300 kronor

Zonkarta

zonkarta över kollektivtrafikzonerna 1, 2 och 5 i uppland.

ST: En karta med zonindelning vid färdtjänståkning.

Källa priser och zonindelning: https://www.uppsala.se/stod-och-omsorg/fardtjanst/fardtjanst/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *