Tisdag 18 januari

I gårdagens Fråga doktorn som är på SVT1, så var Niklas Arnberg som är professor i virologi och infektionsläkare Maria Furberg på plats och pratade om varför omikron är så smittsam, olika symtom och varför det är viktigt att vi vaccinerar oss. De svarade även på tittarnas frågor. Skivbolagsdirektören och entreprenören Bert Karlsson berättar om hur prostatacancern gjorde att han fick en ny syn på livet.

https://www.svtplay.se/video/33625594/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-29-10-jan-18-45?position=8&id=K1XXmRP

I Fråga doktorn den 13 december 2021, var ämnet immunterapi.

“Vad är egentligen immunterapi och hur kan det hjälpa cancerpatienter? Kent Persson drabbades av cancer i flera organ, men räddades till livet. Doktor Karin Granberg svarar på frågor om kropp och själ. Programledare Sofia Rågenklint.”

https://www.svtplay.se/video/33537630/fraga-doktorn/fraga-doktorn-sasong-28-avsnitt-17?id=j7oYNb2

Kallelse till ordförandemöte 

Samarbetsorganet Funktionsrätt Uppsala kommun (handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala kommun) kallar härmed sina medlemmar (= föreningar) till

ordförandemöte måndagen den 14 februari 2022, start kl. 18.

De envisa och uthålliga covid-19-virusarnas fortsatta härjningar medför att mötet kommer att genomföras på distans över internet (”virtuellt”, “elektroniskt”, “digitalt”,”online”). 

RÖSTRÄTT

Varje medlemsförening har rätt att delta med varsin röstägande delegat (ett ombud), i första hand sin ordförande. Vem som ska företräda Din förening bör i förväg anmälas till funktionsrattuppsala@yahoo.com – eller till sekretariatet, sms 0768 916 500.  (Annan intresserad kan medges vara åhörare.)

ÄRENDEN

Föreningarna uppmanas att anmäla ärenden för ordförandemötet, senast en vecka i förväg.  Att vi alla jobbar aktivt tillsammans är alltid mycket angeläget och är en oundgänglig förutsättning för att vi ska förtjäna framgång för våra intressepolitiska strävanden.

Ordförandemötet ska ta ställning till hur den uppsaliensiska handikapprörelsen ska agera och samarbeta för att vinna gehör för sina krav och åsikter i valrörelsen inför de politiska valen av kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagsledamöter i september 2022. 

Styrelsen vill också veta vad medlemmarna och ordförandemötet tycker om samarbetsorganets webbplats och hur de vill ha den framöver. https://hsouppsalalan.org/hso-uppsala/

Nåt oklart? Hör gärna av Dig!

Välkommen!
/Ingor Lind
Sekreterare

PS.  Vi planerar för ett stadgeenligt årsmöte under andra hälften av maj i år. Bland årsmötets många ärenden återfinns som vanligt att välja styrelseledamöter, varav en ordförande, och revisorer, så föreningarna bör redan nu börja att förbereda sig för att lansera sina kandidater till de lediga förtroendeuppdragen. 

Kallelse till årsmötet beräknas spridas stadgeenligt i sinom tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *