Fredag 17 december

Bara en vecka kvar till jul och pandemin pågår fortfarande, som vi alla vet. Det gäller att vi orka hålla i och hålla ut. Igår kom ett nytt Torsdagsblad ut och där finns lite olika inbjudningar och information. Bland annat detta finns att ta del av:

Funktionsrätt Sveriges projekt Rätt från början har under en treårsperiod verkat för att utveckla kunskapen om universell utformning och deltagit i utvecklingsprojekt i samverkan med exempelvis Certec vid Lunds universitet, Akademikerförbundet SSR, Ikano bostad och ABF.

Projektet är nu inne på slutvarvet! Den 13–17 december arrangerar Rätt från början en avslutningsvecka med en serie webbinarier som är öppna för alla intresserade!

Dagens ämne är:
Lättöppnade förpackningar – ett exempel på inkluderande design.
Fredagen den 17 december klockan 09:00 – 10:00.

Hur kan vi skapa förpackningar och burkar som både är tillgängliga och säkra för alla användare? Hur kan erfarenheterna från arbetet med lättöppnade förpackningar användas inom andra samhällsområden?

Webbinariet inleds med en presentation av Reumatikerförbundets arbete med lättöppnade förpackningar – ett ofta använt exempel på universell utformning, som även Rätt från början lyft fram i olika sammanhang.

Länk för anmälan: Lättöppnade förpackningar – ett exempel på inkluderande design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *