Tisdag 23 november

Några tips från polisen om vad man ska tänka på när det gäller att handla på nätet och ett klipp från TV4 hur man kan undvika onödiga prylförsäkringar.

Chatta med polisen ikväll kl.18.00 om annonsbedrägerier

För bra för att vara sant?

Karim hittar exakt det han letat efter på Marketplace. En riktigt bra, helt ny högtalare till bra pris. Säljaren bor långt bort men är villig att skicka varan bara han får betalningen och fraktkostnaden i förskott, men det måste gå fort.
Det är många som har hört av sig och vill köpa.

Allt känns bra, Karim har till och med pratat med säljaren i telefon. Han var väldigt trevlig och det är ju helt rimligt att Karim betalar i förskott för att visa att han är en seriös köpare. När Karim skickat betalningen visar säljaren ett kvitto på att varan är skickad. Karim väntar ett par dagar. Borde den inte ha kommit nu? Säljaren svarar inte i telefonen längre. Karim börjar känna sig lite stressad… Har han blivit lurad?

Det här är ett fiktivt fall, men ett typiskt exempel på hur ett annonsbedrägeri kan gå till. CHATTA MED OSS! På tisdag den 23 november kl. 18 kan du ställa dina frågor om annonsbedrägerier, eller andra typer av bedrägerier, till polisens nationella bedrägericenter. Chatten är på polisens Facebooksida.
Vi ses där!

Länk: https://www.facebook.com/polisenbedrageri

Undvik onödiga prylförsäkringar: ”Reklamationsrätt och garanti täcker en hel del”

Sparekonomen om tilläggen du kan skippa

Black week, Black Friday och stundande julhandel. Nu kommer pengar att spenderas, men helst inte mer än nödvändigt. En utgift man vill undvika är onödiga försäkringar som många företag försöker sälja tillsammans med en produkt, säger sparekonomen Frida Bratt. Här ger hon konkreta tips på hur du ska kontrollera vad som gäller vid köp. Hon tipsar även om vilka försäkringar man egentligen bara behöver.

Kika på klippet här: https://www.tv4.se/artikel/4g1AiPHhFZKROuzdFXNzvt/undvik-onoediga-prylfoersaekringar-reklamationsraett-och-garanti-taecker-en

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *