Fredag 8 oktober

Sjukhusbiblioteket på Akademiska sjukhuset kan komma att läggas ned!

Hej!

Kulturnämnden inom Region Uppsala har tagit ett beslut att lägga ner sjukhusbiblioteket vid ingång 10 på Akademiska sjukhuset. Allt har gått snabbt och föreningarna har ej fått tillfälle att uttala sig. Ingen risk och konsekvensanalys är gjord. Vi inom NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) Uppsala län vill jättegärna att alla föreningar i FUL hjälper till att samla in namnunderskrifter.

Vi bifogar en länk till en namninsamling på Facebook:

https://www.skrivunder.com/upprop_for_sjukhusbibliotekets_bevarande

Tack på förhand!!

/NSPH´s AU genom Anki Kärker

Funktionsrätt Uppsala läns öppettider

Ni har väl inte missat våra nya receptionstider? Måndag – onsdag kl. 9.00 – 16.00, torsdagar kl. 9.00 – 19.00, fredagar och helger stängt. De som turas om att bemanna reception är Helene Ahlgren, Finn Hedman och Stina Rosén.

Funktionsrätt Uppsala läns parkeringsplatser

På framsidan av Kungsgatan 62 och 64 så har Funktionsrätt Uppsala län två handikapparkeringar, nummer 301 och nummer 302. På dessa två parkeringsplatser måste man ha ett giltigt handikapptillstånd som man får ansöka om hos kommunen. Men man måste på vardagar även komma in till oss och köpa ett parkeringstillstånd.

Vi har även tre stycken parkeringsplatser som kan användas utan handikapptillstånd. Två av dessa, nummer 21 och 22, finns på baksidan (intill järnvägen), och på framsidan så gäller parkeringsplats nummer 307. Alla tre är tydligt skyltade med HSO/Funktionsrätt.

Även på dessa tre parkeringsplatser måste man köpa ett gult eller blått tillstånd i reception på vardagar, eller hämta upp ett grönt tillstånd efter klockan 16.00/klockan 19.00 och under helgdagar.

(Parkering nummer 21, hyrs av DHR. Denna parkeringsplats kan endast användas om man först kollat med receptionen att den under utsatt tid.)

Vill man endast stå upp till två timmar, köper man en ljusblå parkeringslapp för 25 kronor.

Önskar du stå upp till 5 timmar – köp en gul lapp för 60 kronor.

Efter kl. 16.00 mån -ons och efter kl. 19.00 på torsdagar, samt under fredagar och helger gäller grön lapp, som är gratis och finns att hämta i reception.

Samtliga parkeringslappar kan endast användas en gång!

Andra områden

Alsikegatan 2, vid ”Pianofabriken – Nylund & Son, där är det några betalparkeringar. Det är på andra sidan järnvägen från oss sett.
Ca 400 meter att gå.

Det finns parkeringar vid Willys lite längre söderut på Kungsgatan. Där gäller det att kolla noga vad som gäller på respektive parkering, det är lite olika var man står där. Det är 900 meter att gå till oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *