Tisdag 14 september

Det går framåt med återställningen efter att innertaket rasade ned uppe på storan, snart så kan vi vara där igen. Återkommer om när det är klart här på denna sida. Men ni vet väl att vi har andra konferensrum som ni kan boka. Ring reception mån-tors kl. 10.00 – 15.00 för att boka. Vi har restriktioner för att det inte ska bli så många i lokalerna samtidigt.

Vad gör er förening – dela med er av vad ni gör!
Skicka till linda.sundblom@c.hso.se

Riksförbundet Cystisk Fibros delar med sig av detta

Idag packas RfCF:s fina ”nydiagnospåse”!
Tygpåsen ska inom kort skickas ut till personal på varje CF-center, som kommer att dela ut den till de familjer som precis fått en CF-diagnos.
Vi vill rikta ett stort och innerligt tack till alla som virkat fjärilar och till Moa Ranung som skrivit boken ”Han är god som saltlakrits”! 💛

Vi kommer att berätta mer om påsen och dess innehåll, samt annat informationsmaterial och hur vi arbetar med att att uppdatera det för både CF och PCD, i en artikel i CF-bladet framöver.

Källa: https://www.facebook.com/RiksforbundetCystiskFibros/

Hemsida: https://www.rfcf.se

Hurra! Pollenprognoserna är räddade

Det är nu klart att regeringens höstbudget innehåller en nationell finansiering av pollenmätningar. Detta innebär förhoppningsvis ett slut på det lapptäcke av tillfälliga lösningar som finns idag. Eftersom 80% av pollenallergiker använder prognoserna för att styra sin medicinering och anpassa sina aktiviteter är detta en stor seger.

– Det är ett mycket välkommet besked. Vi är så glada att regeringen lyssnat på alla de pollenallergiker som dagligen använder prognoserna för att planera sin medicinering och sin vardag. Detta visar att det går att göra skillnad när vi är många som går ihop, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare Astma- och Allergiförbundet.

Vi på Astma- och Allergiförbundet vill tacka dig för dina insatser för att detta skulle bli möjligt. Stort tack för att du valde att lägga tid på att förbättra för den tredjedel av befolkningen som har pollenallergi.

Här kan du läsa mer om vad vi tycker med anledning av dagens positiva besked.  

Tack!

Astma- och Allergiförbundet

Källa: https://www.mittskifte.org/petitions/matpollen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *