Måndag 6 september

Idag är det första helgfria måndagen i september och då kommer Hesa Fredrik att låta klockan 15.00. Signalen testas en gång per kvartal, första helgfria måndagen i mars, juni, september och december klockan 15.00. Hesa Fredrik är en del av samhällets beredskap för kris och krig. Men, idag är det inte vilken testdag som helst, utan idag fyller Hesa Fredrik 90 år.

Till infoadresser, förbundsordföranden, kanslichefer, informatörer, länssamarbetsorganisationer, styrelsen och kansliet

Människorättsorganisationen Civil Rights Defenders och RSMH genomför just nu en enkät som vänder sig till personer som är intagna eller har varit intagna på låst institution med tvångsvård någon gång under de senaste fem åren. Enkätsvaren kommer att användas för att identifiera och uppmärksamma bra och dåliga saker på låsta institutioner i Sverige. Enkäten går att svara på till och med den 15 september 2021. Läs mer om enkäten i bifogad flyer.

Länk till enkäten: https://crd.org/sv/2021/09/01/tvangsvardsenkat/

Funktionsrätt Sverige ingår i expertgruppen för projektet ”Tvångsvårdad men inte utan rättigheter”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *