Tisdag 29 juni

Vi fortsätter att ha stängt hos oss på grund av pandemin. Planerat att vi ska öppna den 16 augusti, så vi hoppas på det. Men det går att nå oss personal om ni behöver eftersom vi jobbar på med det som går hemifrån. Jocke finns på tryckeriet tisdagar och torsdagar så han trycker det ni önskar. Här hittar ni kontaktuppgifter till Funktionsrätt Uppsala läns personal. Önskar ni få tag på styrelsen, så hittar ni deras kontaktuppgifter här.

Funktionsrätt Sverige

Mer än hälften av personer med funktionsnedsättning och kroniska sjukdomar, har någon gång utsatts för sexuella övergrepp. Det visar en ny kartläggning gjord av Funktionsrätt Sverige och RFSU som presenteras i rapporten ”Vill du ligga med mig då?” som lanseras idag.

– Att personer med funktionsnedsättning lever med ökad risk att utsättas för våld är känt sedan tidigare. Vi ser att detta hör tätt samman med vilken tillgång personer med funktionsnedsättning och kronisk sjukdom har till sina sexuella och reproduktiva rättigheter i praktiken. Vår kartläggning bekräftar denna utsatthet, säger Hanna Öfors, projektledare Funktionsrätt Sverige.

Rapporten är en del av arvfondsprojektet ”Min sexualitet – min rätt”https://funktionsratt.se/press-ny-undersokning-personer…/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *