Måndag 24 maj

Vad gör er förening under denna pandemi, hur planerar ni hösten?
Kommer vi att snart kunna ses som vanligt? Det måste vi tro att vi kommer. Mejla mig gärna vad ni gör och hur ni planerar framöver, så kan man tipsa andra om det.

Afasiföreningen och Studieförbundet Vuxenskolan planerar att ha “Språklig stimulans” i höst. Dessa träffar riktar sig till de med afasi. Har du afasi och vill delta, eller har du en anhörig eller vän med afasi, tipsa gärna om detta! Inbjudan hittar du här nedan.

Funktionsrätt Uppsala kommuns ombudsman Michael Jestin kom i fredags ut med nytt nyhetsbrev, även detta kan du ta del av lite längre ned.

Händer i Funktionsrätt Uppsala kommun

Vecka 20 – 2021

Här kommer ett utskick med lite information om vad som hänt senaste veckorna.
Besök vår hemsida genom att klicka på länken:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/

Årsmöte 25 maj!

Inbjudan till Funktionsrätt Uppsala kommuns årsmöte har gått ut till samtliga föreningar. Mötet kommer hållas via den digitala mötestjänsten Zoom. Möjligheten finns även att ringa in via telefon.

Anmäl till funktionsrattuppsala@yahoo.com eller via post till adressen: Funktionsrätt Uppsala kommun, Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala.

Om ni som medlemsförening vill nominera någon till en styrelsepost så kontakta valberedning via mejl eller telefon.
Bosse Wedin: 070-295 89 30, bo.wedin@hotmail.com
Ann-Charlotte Nyqvist: uppsala-knivsta@neuro.se

Förslag för praktiskt arbete med delaktighetsprogrammet

Sedan hösten 2020 har Funktionsrätt tillsammans med kommunens brukarombud arbetat med att ta fram ett förslag till Uppsalas politiker om hur kommunen kan börja arbeta med Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning på ett mer implementerade sätt. En förstudie har nu tagits fram för kompetenshöjande insatser med utgång i programmet samt en struktur för hållbar och långsiktig uppföljning av insatserna.

Onsdagen den 2 juni, klockan 18:00,  får Funktionsrätts föreningar chansen att ställa frågor om förstudien samt tycka till om innehållet. Alla anmälda kommer få förstudien utskickad till sig innan möte, för möjlighet till inläsning.

Mötet kommer hållas via Zoom. Det går bra att gå med via webbläsaren så inget speciellt program behövs och det går även bra att ringa in med traditionell knapptelefon. Föranmäl er för länk och telefonnummer!

Telefon: 076-0223446

Mejl: michael.jestin@c.hso.se

Vill du bidra till att nya Fyrishov blir tillgängligt?

Uppsalas välkända simanläggning Fyrishov ska genomgå en stor ombyggnad. Funktionsrätt söker nu personer som kan vara intresserade av att bidra med kunskap till Fyrishovs tillgänglighetsarbete för att se till att det nya badhuset kan användas av så många personer med funktionsnedsättningar som möjligt.

Mer om arbetet kan du läsa på denna länk: https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2021/05/21/nya-fyrishov-planeras-bli-mer-tillgangligt/

Är du intresserad av att bidra? Mejla michael.jestin@c.hso.se eller ring 076-0223446.

LÖK – Dialogkonferens Tema ”klimat” och ”efter pandemin”

15 juni 17.30–19.30 (via Microsoft Teams) är det dags för LÖK:s dialogkonferens. Det är Uppsala kommuns årliga inbjudan till samtal med civilsamhället. För att bättre kunna förbereda ett bra och relevant program för årets dialogkonferens önskar LÖK att Funktionsrätts föreningsmedlemmar svarar på några korta frågor om temat. Enkäten är helt frivillig och ska ses som en möjlighet att påverka innehållet ytterligare i konferensen. Svara gärna kortfattat, vi använder svaren endast för att planera dialogkonferensen 2021.

Enkäten hittar du via denna länk:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/d233d876-2383-4bdc-9e74-1f882154a786?displayId=Swe2271826

Är du patient eller anhörig till patient som får vård i hemmet?

Har du egen erfarenhet av vård i hemmet och vill gärna vara med och förbättra den?

Ett projekt inom Effektiv och nära vård 2030, där vi kartlägger samt lämnar förslag på utformning av vård i hemmet på kort och lång sikt, behöver din hjälp.

Det absolut viktigaste för projektet är att arbetet sker utifrån ett användarperspektiv; Patienter/brukare, anhöriga samt medarbetare.

Vi efterlyser nu patienter, eller anhöriga, som har egen erfarenhet av vården i hemmet och som skulle kunna tänka sig att bidra i projektet.

Vi har redan använt oss av en metod som kallas för användarresa där vi identifierat höjdpunkter och smärtpunkter. Dessa har mynnat ut i olika fokusområden där vi nu behöver din hjälp att generera idéer. Detta kommer att ske på en digital workshop 15/6 kl. 13:00 – 16:00.

Vi kommer sedan ha en workshop till i höst där vi bygger så kallade prototyper utifrån idéerna som framkommit.

Har du egen erfarenhet av vård i hemmet och kan tänka dig att hjälpa oss? Välkommen att höra av dig till:

elize.leto@regionuppsala.se

Trevlig helg!
Michael Jestin
Ombudsman
Funktionsrätt Uppsala kommun
Mail: michael.jestin@c.hso.se
Telefon: 076-0223446
Adress: Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *