Fredag 21 maj

Livet rullar på trots pandemin och fler och fler blir vaccinerade. Snart så kommer vi att kunna ses mer “som vanligt”. Den 27 maj så har Funktionsrätt Uppsala län årsmöte, kallelsen ser du nedan. Igår eftermiddag så kom det ut ett nytt Torsdagsblad, som vanligt med lite blandad information. Finns att ladda ned i två olika format, en pdf och en docx.

Kallelse till digitalt årsmöte 27 maj kl.18.00

Handlingar bifogas när du anmält dig till årsmötet. Meddela också vilken förening du representerar. Den som vill ha möteshandlingarna på papper ombeds snarast meddela detta till Lilian Larsson, lilian.am.larsson@gmail.com, mobil 070-34 39 578.

Vi är också tacksamma om Ni meddelar, om Ni ämnar delta i mötet,detta av tekniska och organisatoriska skäl, senast måndagen den 25 maj, också detta till Lilian Larsson.

Mali Sjögren Högrell kommer att vara ordförande på mötet.

Väl mött!
Bo Östen Svensson
Ordförande

Infoteket om funktionshinder

Enklare vardag med mobil och surfplatta

Spellista med instruktionsfilmer

Infoteket släpper ny spellista med instruktionsfilmer för en enklare vardag!

En telefon eller surfplatta är ett bra hjälpmedel för att förenkla vår vardag. Det finns många funktioner som kan öka läsbarhet på skärm eller i vår omgivning. Du kan till exempel prata in text istället för att skriva, eller lyssna på text istället för att läsa.

Som stöd i att ställa in din iPhone eller iPad till ett hjälpmedel som passar dig släpper nu infoteket spellistan ”Infoteket visar – enklare vardag med mobil och surfplatta”. Här hittar du korta instruktionsfilmer att följa för att starta olika funktioner som stöd i vardagen.

Denna spellista är först ut i ett nytt tema och kommer att fyllas på med andra spellistor, så håll utkik!Till spellistan

Detta var bara en liten del av Infotekets nyhetsbrev, här hittar du hela: https://www.anpdm.com/newsletterweb/47415840744340584B79434259/42455C44744044594B73404A504171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *