Måndag 10 maj

Ny vecka och vi fortsätter att ha stängt. Styrelsen har bestämt att det ska vara stängt tom 15 augusti, vilket kan ändras om pandemiläget blir bättre. Vi får hoppas att det fortsätter att rulla på bra med vaccinationerna som det verkar göra just nu.

Tryckeri och bokning av lokal

Ni vet väl om att vi har tryckeriet öppet. Jocke finns på plats tisdag och torsdag eftermiddag som oftast. Kontakta Jocke för att boka tryck via telefon: 018 – 56 09 14 eller via e-post: jocke.gunnarsson@c.hso.se. Vill ni ha ett möte med er förening, så kan ni boka storan, där man enligt pandemilagen just nu kan vara 7st personer. I rum ett och rum två så får man vara 2st personer. Kontakta linda.sundblom@c.hso.se för att boka.

Händer i Funktionsrätt Uppsala kommun

Vecka 18 – 2021

Här kommer ett utskick med lite information om vad som hänt senaste veckorna.

Besök vår hemsida genom att klicka på länken: https://hsouppsalakommun.wordpress.com/

Årsmöte 25 maj!

Inbjudan till Funktionsrätt Uppsala kommuns årsmöte har gått ut till samtliga föreningar. Mötet kommer hållas via den digitala mötestjänsten Zoom. Möjligheten finns även att ringa in via telefon. Medlemsföreningar måste ha betalt medlemsavgiften på 500 SEK innan datumet för årsmötet för att vara röstberättigade.

Anmäl till funktionsrattuppsala@yahoo.com
eller via post till adressen: Funktionsrätt Uppsala kommun,
Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala.

Om ni som medlemsförening vill nominera någon till en styrelsepost så kontakta valberedning via mejl eller telefon.

Bosse Wedin: 070-295 89 30, bo.wedin@hotmail.com
Ann-Charlotte Nyqvist: uppsala-knivsta@neuro.se

Den fullständiga erbjudan finns här nedan.

Våra filmer från MR-dagarna finns nu fria att se

Under MR-dagarna deltog Funktionsrätt Uppsala kommun i två inslag. Ombudsman Michael Jestin modererade ett panelsamtal om ”Livet i en LSS-bostad” och tillsammans med regionala Neuro-föreningens Cattis Wedin arrangerade man ett samtal om ”Förutsättningar för att ett bra boende ska fungera”. Filmerna finns nu att se på Funktionsrätts YouTube-sida samt på vår hemsida.

Både filmerna går att se via denna länk:
https://hsouppsalakommun.wordpress.com/2021/05/04/tva-filmer-fran-mr-dagarna/

LÖK – Dialogkonferens Tema ”klimat” och ”efter pandemin”

15 juni 17.30–19.30 (via Microsoft Teams) är det dags för LÖK:s dialogkonferens. Det är Uppsala kommuns årliga inbjudan till samtal med civilsamhället. För att bättre kunna förbereda ett bra och relevant program för årets dialogkonferens önskar LÖK att Funktionsrätts föreningsmedlemmar svarar på några korta frågor om temat. Enkäten är helt frivillig och ska ses som en möjlighet att påverka innehållet ytterligare i konferensen. Svara gärna kortfattat, vi använder svaren endast för att planera dialogkonferensen 2021.

Enkäten hittar du via denna länk:
https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/d233d876-2383-4bdc-9e74-1f882154a786?displayId=Swe2271826

Detaljplan för kapacitetsstark kollektivtrafik

Funktionsrätt planerar att yttra sig över Uppsala kommuns detaljplan för kapacitetsstark kollektivtrafik. Detaljplanen är ute på samråd under perioden 9 april t.o.m. 22 maj 2021.

Alla detaljplanens handlingar hittar du här:
https://bygg.uppsala.se/samhallsbyggnad-utveckling/detaljplanering/detaljplaner-oppna-for-synpunkter/detaljplan-for-kapacitetsstark-kollektivtrafik/

Om någon medlem vill bidra till Funktionsrätts yttrande så skicka synpunkter till ombudsman Michael Jestin senast tisdag 18 maj.
Mejl: michael.jestin@c.hso.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *