Tisdag 4 maj

Internationella Astmadagen

Astmadagen är en årlig händelse som inträffar i början på maj runt om i världen, med syfte att öka medvetenhet, vård och stöd kring astma. Årets Astmadag är den 5 maj.

För att uppmärksamma internationella astmadagen bjuder Astma- och Allergiförbundet in till två kostnadsfria seminarier den 5 maj.

För dig som arbetar inom hälso- och sjukvården ordnar vi ett lunchwebbinarium om de små luftvägarnas betydelse vid astma. Astma har länge ansetts vara en sjukdom i de stora luftvägarna. Men de senaste decennierna har forskningen även riktat strålkastarljuset mot de små luftvägarna.

Senare på kvällen ordnar vi ett öppet webbinarium om barn, träning och astma. Att ha en bra kondition är bra för lungorna och ökar i längden chanserna att slippa astmasymtom. Men många upplever att astma är ett hinder för att träna. Här ger vi ökad kunskap och möjlighet att ställa frågor.

Läs mer om respektive webbinarium via länken: https://astmaoallergiforbundet.se/astmadagen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *