Fredag 16 april

Mänskliga Rättighetsdagarna 19-21 april
– Veckans programtips
Bild på bistadsminister Märta Stenevi

Nu är det inte många dagar kvar tills digitala Mänskliga Rättighetsdagarna drar igång den 19-21 april! Under dagarna kommer du att kunna ta del av 130 programpunkter, träffa runt 70 utställare och nätverka i våra temamingel!
I det sista programtipset så lyfter vi ett riktigt spännande seminarium som anordnas av Delegationen mot segregation och MR-dagarna!
I seminariet diskuteras social bostadspolitik och inleds av
bostadsminister Märta Stenevi.

I seminariet ”Är en social bostadspolitik vägen till allas rätt till bostad?” möts bland andra bostadsminister Märta Stenevi, Anders Kessling, generaldirektör på Delegationen mot segregation och Anders Sjelvgren, generaldirektör på Boverket för att diskutera om en social bostadspolitik är rätt väg för att minska boendesegregationen och för att uppnå allas rätt till bostad.

Under seminariet kommer bostadsminister Märta Stenevi även att berätta om regeringens politik på bostadsområdet, samt den kommission som tillsatts på ämnet. Hur ser den nya politiken ut och vilka politiska åtgärder behövs för att förverkliga rätten till bostad för alla? Medverkar gör även Martin Grander, doktor i urbana studier och Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen.
Seminariet modereras av Lisa Pelling, Utredningschef vid Arena Idé
samt ledarskribent på Dagens Arena.
Är en social bostadspolitik vägen till allas rätt till bostad?
Måndag 19 april, 16:00 – 17:00

Se seminarieprogrammet i sin helhet här+!

Har du bokat din biljett?
Mänskliga Rättighetsdagarna närmar sig med stormsteg, men än är det inte försent att boka biljett! Under dagarna kan du ta del av ett fullspäckat, högaktuellt och intressant program, träffa ett 70-tal utställare och nätverka med tusentals andra personer som jobbar med och intresserar sig för mänskliga rättigheter. Biljetten ger dig även möjligheten att se seminarier i hela tre månader efter att konferensen har ägt rum – perfekt om du missade något eller vill se om ett spännande samtal!
Boka din biljett här!

Vill du träffa andra besökare, diskutera och nätverka under MR-dagarna? –
Hoppa in i ett digitalt mingelrum! 
Under varje lunchpaus kommer du få möjligheten att diskutera och nätverka med både inbjudna experter från bland annat Delmos, Amazon Watch Sverige, Fryshuset, Latinamerikagrupperna, Mångkulturellt centrum och andra MR-deltagare som brinner för mänskliga rättigheter, i våra tre temamingel:
Konflikt och klimatförändringar
Måndag 19 april, 12:25-12:55

Segregation & ojämlikhet
Tisdag 20 april, 12:25-12:55

Rätten till bostad
Onsdag 21 april, 12:25-12:55Temafilm MR-dagarna 19-21 april
Mänskliga rättigheter – en fråga om var du bor?

info@mrdagarna.se www.mrdagarna.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *