Fredag 26 mars

I helgen så är det dags att ställa fram klockan till sommartid, detta görs på natten till söndag. Brukar vara lite struligt med att komma ihåg åt vilket håll klockan ska ställas om, tänk att våren är här utemöblerna ska fram, klockan 02.00 blir klockan 03.00.

Igår så kom Folkhälsomyndigheten med beskedet att de rekommenderar att Astra Zenecas vaccin kan användas igen, men för de som är 65 år och äldre. Detta för att skydda personer som är 65 år och äldre mot covid-19. För yngre personer rekommenderas fortsatt paus.

“– Vaccinet gör mycket stor nytta för de äldre, många blir svårt sjuka i covid-19 varje dag. Samtidigt har vi inte sett risk för de här sällsynta och allvarliga biverkningarna hos äldre. Det är bakgrunden till att vi häver pausen för personer över 65 år, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

Astra Zenecas vaccin skyddar effektivt mot sjukdom, svår sjukdom och död i covid-19, enligt den senaste tidens data om skyddseffekten, som också omfattar personer i äldre åldersgrupper. Detsamma gäller övriga vacciner som har godkänts för användning.”

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida

Torsdagsbladet – Nytt nummer ute nu

Det kom igår ut ett nytt Torsdagsblad, som vanligt med lite blandad information och några inbjudningar. Denna finns att ta del av i två olika format, en PDF och en docx som är anpassad för talsyntes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *