Måndag 8 mars

Hej!
Jag heter Tove och läster master i IT och lärande på Göteborgs Universitet. Jag letar nu efter deltagare som vill dela med sig av sina erfarenheter och tankar kring museum, tillgänglighet och digitala utställningar, och som vill testa att ”besöka” en digital utställning.

Under våren gör jag mitt mastersarbete om tillgänglighet i digitala museiutställningar. Under den rådande pandemin spelar den digitala tillgången till konst, kultur och lärande större roll än någonsin. Målet med studien är att ta reda på hur museer kan designa digitala utställningar som så många som möjligt kan ta del av och förstå, oavsett fysisk och psykisk funktionsförmåga.

Du som deltar behöver vara över 18 år. Om du tycker detta verkar intressant, skriv ett mejl till gushjeto@student.gu.se, så skickar jag mer information.
Allt gott,
Tove Hjelm

#syntolkning En pojke står vid en digital pekskärm i en utställning på Världskulturmuseet i Göteborg. Det är mörkt i lokalen och runt honom lyser montrarna upp träfigurer, krukor och andra historiska föremål. På bilden syns texten “Deltagare sökes till studie om digitala utställningar för alla”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *