Tisdag 16 februari

Akutmottagningen för vuxenpsykiatrin på Akademiska sjukhuset har tagit bort telefonnumret på sin hemsida. Lyssna på vad Elisabeth Axberg från föreningen Attention tycker om detta här och vad politikerna Vivianne Macdisi (S) och Malin Sjöberg Högrell (L) har att säga här.

Infoteket om funktionshinders nyhetsbrev nr 2 2021.

Vi går mot ljusare tider.
Ett år har gått sedan pandemin bröt ut. Infoteket fortsätter att noggrant följa restriktioner i coronapandemin och satsar på webbsända evenemang.

Vill du lära dig om vad Cerebral pares (cp) är eller om adhd hos äldre? Läs mer om och passa på att anmäla dig till kommande föreläsningar.

Du kan också läsa om hur du gör boklån eller besöker infoteket på ett säkert sätt.

Vi går trots allt mot ljusare tider.
Läs hela nyhetsbrevet här De båda inbjudningarna kan ni läsa här nedan.

Vad är Cerebral pares (CP)?

Fysioterapeut Lena Österberg och specialpedagog Mia Hinnfors Larson från habiliteringen i Uppsala föreläser om CP hos barn och vuxna. Vi får lära oss om CP, vad det beror på, olika typer av CP och hur det kan se ut. De berättar också om vilka konsekvenser i vardagen CP kan innebära, inte minst pedagogiska.

Föreläsningen vänder sig till dig som inte har så mycket förkunskaper om CP.

Välkommen!

Webbföreläsning 3 mars 2021, klockan 18–20.
Mer information och anmälan

Adhd hos äldre: utmaningar och möjligheter

Tidigare sågs adhd som något man skulle växa ifrån. Idag vet vi att många svårigheter finns kvar i vuxenlivet och även finns hos äldre. Fortfarande bär många över 65 år på oupptäckt adhd.

Välkommen till en lärorik och tankeväckande kväll med Taina Lehtonen, Fil.Dr, leg. psykolog, specialist i neuropsykologi.

Alla intresserade är välkomna att delta.

Webbföreläsning 17 mars 2021, klockan 18–20.
Mer information och anmälan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *