Tisdag 2 februari

Ja, det mesta alla pratar om är denna pandemi, alla vill att det ska vara över. Vaccination pågår, men lite oklart när alla som vill bli vaccinerade blir det. Beror dels på hur leveranserna till Sverige rullar på och sedan hur regionerna lyckas att administrera det i respektive kommun. Det måste också finnas personal som kan fixa det rent praktiskt, att ge injektionen. Så det är många pusselbitar som ska passa ihop.

Vaccination mot covid-19

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

Vaccinationen mot covid-19 i Uppsala län har börjat och kommer att ske löpande under det första halvåret av år 2021. Planeringen bygger på vad man vet nu och kan komma att ändras beroende på tillgång till vaccin. 

Läs mer här: https://www.1177.se/Uppsala-lan/sjukdomar–besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19–coronavirus/om-vaccin-mot-covid-19/vaccination-mot-covid-19/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *