Torsdag 28 januari

Se det snöar idag. Ni har väl inte missat vårt Torsdagsblad som kommer ut ungefär varannan vecka? Dessa brukar innehålla lite olika inbjudningar och information. Här hittar du gamla Torsdagsblad. Har något som du vill ha med i Torsdagsbladet, mejla janne.wallgren@c.hso.se och helene.ahlgren@c.hso.se.

Nya sätt att få Försäkringskassans förmånsintyg

Personer med sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappersättning kan beställa Försäkringskassans förmånsintyg på papper eller för att visa i mobilen.

Ett förmånsintyg kan exempelvis ge rabatt i kollektivtrafiken i vissa delar av landet eller till olika kulturevenemang med mera.

Den som har den nya merkostnadsersättningen istället för handikappersättningen kan enligt Försäkringskassan inte få intyget. Synskadades Riksförbund har försökt få Försäkringskassan att ändra på den orättvisan.

Gå gärna till vår webbsida där vi visar hur det går till att beställa förmånsintyget.

Källa: https://www.srf.nu/…/nya-satt-att-fa-formansintyg-fran…/

Handarbetsklubb för alla

Neuro Uppsala-Knivsta startar Handarbetsklubben online. Vi träffas varje måndag efter lunch. Välkommen att vara med! Handarbetsklubben i Uppsala har länge ordnat träffar med temat ”Handarbete och Högläsning” tillsammans med Sävjabiblioteket. Klubben startades av Catharina Wedin och Helena Wall, två glada amatörer som älskar att handarbeta och pyssla och som båda är med i Neuroförbundet. Nu utvecklas konceptet av Neuro Uppsala-Knivsta och blir Handarbetsklubben online!

Källa: https://neuro.se/forening/foereningar-a-oe/uppsala-knivsta/aktiviteter/handarbetsklubb/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *