Onsdag 27 januari

Veckorna går och förhoppningen att vi kommer närmare en vardag som vi brukade ha innan pandemin ökar. Men det är lite oroligt med nya virusmutationer och vaccin som kanske inte är så bra, leverans som inte fungerar helt och så vidare. Men det gäller fortfarande att vi håller i och håller ut.

Vad gör era föreningar under pandemin? Jag tar gärna emot tips om vad ni gör som jag kan dela med mig av här, mejla på linda.sundblom@c.hso.se.
Här kommer ett sådant tips från Synskadades Riksförbund.

Tyckte att detta program var så härligt att jag ville dela med mig till er alla! En av Sveriges största Youtube-profiler Mauri tog kontakt med oss för att han ville spela in sitt populära matprogram med en blind person. För hur går det egentligen till med alla matförberedelser när man inte ser? Mauri, som nominerats till Stora journalistpriset, fick kontakt med vår tidigare kollega Sam, samt Lovisa från US.

Ta del av deras öppenhjärtiga medverkan där Mauri (och miljontals tittare!) får veta hur det går till både i matbutiken och i köket utan syn. Programmet ser du här:

Syntolkning: Vi kommer in mitt i programmet när Mauri träffar Sam och Lovisa utanför deras bostäder. (För att se hela programmet med andra deltagare – spela från början!) Vi följer dem parallellt under deras samtal när de går mot matbutikerna. De visar hur det är att handla utan att se och väl hemma i köken får vi vara med under matlagningen.

Sam lurar Mauri att han skär sig när han hackar lök, vilket resulterar i det härliga skrattet! Hemma hos Lovisa står Mauri och bara gapar förundrad när han lyssnar till hur Lovisa letar sig fram i telefonen med hjälp av VoiceOver. Vi får se bild på de färdiga maträtterna innan de sätter sig ner till bords och samtalar.

Programmet avslutas med att Sam sitter vid pianot, samtidigt som de klippt ihop Lovisa som tar ton från köksbordet. Vi ser växelvis ett collage av barn och vuxna, som alla sjunger med i sången, filmade från sina datorskärmar.

Vill du veta mer om Synskadades Riksförbund, klicka på länken: https://www.srf.nu/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *