Onsdag 20 januari

Dagarna rullar på, med en förhoppning om att det snart kommer bli mer “som vanligt”.
Vaccinationen mot covid-19 pågår. Några är tveksamma till att vaccineras, men jag hoppas att de flesta vill/vågar ta vaccinationen, det är tydligen två sprutor man ska ta med ca 3 veckors mellanrum. Jag väntar på att min tur ska komma.

Idag så svärs Joe Biden in som USA:s 46:e president efter en turbulent sista tid för Donald Trump. Ja eller, den har väl varit rätt turbulent alla de 4 år som Trump har varit president. Men det har hänt viktiga saker här i Sverige – Årets matbluff utsågs idag.

Årets matbluff – Äkta vara

Produkter som lurar oss konsumenter finns alltjämt på marknaden. Det vill vi på Äkta vara ändra på. Med antipriset Årets matbluff vill vi uppmärksamma detta och sätta press på de livsmedelstillverkare som säljer produkter som slirar på sanningen. Helt enkelt produkter som inte håller vad de lovar.

Vinnaren är: Årets matbluff 2020 är Pop! Bakery Smördeg. Läs mer här
Källa: https://www.aktavara.org/1273/arets-matbluff

Funktionsrätt Uppsala kommun bjuder in till en digital informationsträff om det pågående arbetet med Uppsala kommuns program för full delaktighet.

Både funktionsrättsrörelsen, Uppsalas politiker och kommunens förvaltningar har önskemål om en mer praktisk implementering av programmet för full delaktighet. Under våren ska en förstudie tas fram för hur detta ska ske. För att implementeringen av programmet ska förankras i funktionsrättsrörelsen krävs det att arbetet med förstudien ger möjlighet till alla föreningar att påverka. Därför vill Funktionsrätt Uppsala kommun bjuda in till en informations- och uppstartsträff där vi presenterar bakgrunden till idén och diskuterar hur vi ska ta den vidare. Ett sätt för alla medlemsföreningar att höra och lämna synpunkter på hur arbetet ska fortskrida.

Informationsmötet kommer hållas digitalt genom tjänsten Teams den 21 januari 2021, klockan 18:00.

Anmäl intresse till michael.jestin@c.hso.se eller via telefon på 076-0223446.

Hoppas vi ses på torsdag!

Michael Jestin
Ombudsman
Funktionsrätt Uppsala kommun

Mail: michael.jestin@c.hso.se
Telefon: 076-0223446
Adress: Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *