Torsdag 12 november

Vill du vara med och förbättra vården i hemmet?

Ett projekt inom Effektiv och nära vård 2030, där vi kartlägger samt lämnar förslag på utformning av vård i hemmet på kort och lång sikt, behöver din hjälp.

Det absolut viktigaste för projektet är att arbetet sker utifrån ett användarperspektiv; Patienter/brukare, anhöriga samt medarbetare.

Vi efterlyser nu representanter som har egen erfarenhet av vården i hemmet och som skulle kunna tänka sig att bidra i projektet.

Det rör sig främst om en metod som kallas för användarresa där vi identifierar höjdpunkter och smärtpunkter. Dessa kommer att mynna ut i olika fokusområden där vi sedan genererar idéer.

Har du egen erfarenhet av vård i hemmet och kan tänka dig att bidra? Välkommen att höra av dig till:

Projektledare för Vård i hemmet

Elize Leto
lize.leto@regionuppsala.se

Vänligen

Elize Leto
Projektledare
Effektiv och Nära Vård
Hälso- sjukvårdsavdelningen

Regionkontoret, Region Uppsala
Besöksadress: Storgatan 27 Uppsala
Telefon 018 – 617 04 09, 072 – 1414509

Uppsala brandförsvar anlitar inte externa leverantörer för att göra takinspektioner

Vi vill uppmärksamma kommuninvånarna i Tierp, Uppsala och Östhammars kommuner att Uppsala brandförsvar inte anlitar externa utförare, exempelvis byggfirmor eller besiktningsmän, för att göra takinspektioner.

Det har nämligen kommit till vår kännedom att ett företag ringer upp kommuninvånare och får det att låta som att de genomför inspektioner av yttertak på uppdrag av oss. Det stämmer alltså inte. Vår första kontakt sker oftast genom att vi ringer upp er för att boka en brandtillsyn och därefter skickar ut en skriftlig kallelse till denna. Eventuella krav på åtgärder i samband med sotning eller brandtillsyn ställer vi alltid via förelägganden.

En bra grundregel är att inte anlita hantverkare som ringer upp via telefon eller knackar dörr och erbjuder sina tjänster. Seriösa, hantverkare har för de mesta fullt upp med jobb och skulle inte använda sådana försäljningsmetoder.

Om ett byggföretag hänvisar till Uppsala brandförsvar och du vill ha råd.

Om du blir kontaktad av någon som hänvisar till brandförsvaret eller en brandmyndighet får du gärna ringa oss så besvarar vi dina frågor.

Telefon: 018-727 30 20
mån, tis, ons och fre 9.00–11.00
tors 13.00–15.00

Källa: https://www.uppsalabrandforsvar.se/aktuellt/uppsala-brandforsvar-anlitar-inte-externa-leverantorer-for-att-gora-takinspektioner/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *