Onsdag 4 november

Detta USA-val pågår för fullt, vem vinner är frågan. Hur det än slutar, så går våra liv vidare. Riksförbundet Cystisk Fibros påminner om Donationsveckan som pågår denna vecka. Under november månad så har Prostatacancerförbundet sin årliga kampanj Mustaschkampen för att lyfta medvetande kring prostatacancer och manlig hälsa.

Donationsveckan fortsätter! Gårdagens anka återfanns intill Svandammen i Uppsala; en av många ankor som nu sprids i hela landet. Den vill uppmuntra till att vi alla pratar om organdonation. På vår hemsida (https://rfcf.myclub.se/menu/pages/19771) kan du läsa mer om projektet och se hur du kan hjälpa till att sprida det viktiga budskapet. Vi vill att fler pratar om, och tar ställning till, organdonation!#merorgandonation

Källa: https://www.facebook.com/RiksforbundetCystiskFibros

Vad är Mustasch­kampen?

Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets årligen återkommande kampanj för att lyfta medvetandet kring prostatacancer och manlig hälsa. Humor och allvar blandas för att uppmärksamma och informera. Att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och att en tidig upptäckt räddar liv vill Mustaschkampen ska bli allmänt känt. Mustaschen är kampanjens signum. 

Att kampanjen går för högtryck under hösten är ingen slump: kampanjen har sin höjdpunkt i november med extra fokus kring Fars dag. Pappor runt om i landet ska firas samtidigt som dagen också ska bli en dag att förknippa med mäns hälsa. Genom att medverka i Mustaschkampen hjälper du till att uppmärksamma och samla in pengar till forskning kring prostatacancer.

Det här vill Mustaschkampen uppnå
  • Att öka allmänhetens kunskap om prostatacancer och mäns hälsa
  • Att alla män som fyllt 50 år tar ett PSA-blodprov eftersom en tidig upptäckt av prostatacancer räddar liv
  • Att samla in medel till Prostatacancerfonden för vidare forskning och utveckling om sjukdomen

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet och dess 27 patientföreningar. Till sin hjälp har de stolta partners, hundratals företag och organisationer samt tusentals privatpersoner som gör Mustaschkampen möjlig.

Källa: https://www.mustaschkampen.se/#1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *