Fredag 16 oktober

Fredag igen och det märks att det är höst ute. Igår eftermiddag så kom det ett nytt Torsdagsblad, som vanligt med en blandad kompott. Bland annat går det att läsa om Astma- och Allergiförbundets årliga stipendie till minne av Kerstin Hejdenberg, ansökningstiden är fr.o.m. den 1 oktober till den 31 oktober 2020. Infoteket har några utbildningstillfällen gällande IF hos barn och om Autism.

Läs mer i Torsdagsbladet som laddas ned nedan, välj det format som passar dig bäst. Använder du talsyntes, välj docx, välj annars pdf.

Riksfärdtjänst i jul – Uppsala kommun informerar

Med anledning av Covid-19, ansök och boka i tid.

Ansökan inför jul.

Med anledning av beslutet om ensamåkning inom färdtjänst och riksfärdtjänst, kommer det i år att bli ett högt tryck på ansökningarna inför jul.
Perioden för riksfärdtjänst är därför förlängd till hela julveckan, det vill säga 21-27 december.

Du som inte har ett beslut på riksfärdtjänst och ska ut och resa i jul, behöver ansöka om det till särskild kollektivtrafik senast 6 november.
Senaste datum för bokning är 20 november.

Information: 018-727 16 00 vardagar 9-12 och 13-15.
Bokning sker via trafikcentralen telefon 018-727 39 00 vardagar 8-16.

Läs mer via länken nedan:
https://www.uppsala.se/stod-och-omsorg/fardtjanst/riksfardtjanst/

Infoteket om funktionshinder – föreläsning om magnetstimulering

I tisdags handlade föreläsningen om magnestimulering mot depression (repetitiv transkraniell magnetstimulering, rTMS). I eftersnacket pratar Lasse med Robert Bodén, överläkare och docent i psykiatri och Elsa Kjellander, attitydambassadör i Hjärnkoll Uppsala Län om vad behandlingen har betytt för henne. Se eftersnacket på Facebook. Hela webbföreläsningen kan du se på vår webbplats: http://www.regionuppsala.se/…/filmade-forelasningar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *