Torsdag 8 oktober

Vad händer i våra föreningar, dela med er! Via vårt Torsdagsblad och denna blogg, så når ni fler än “bara” era medlemmar. Är intressant att veta vad just er förening gör. Vi ska ju samarbeta och ett steg i rätt riktning är att vi delar med oss.

Just nu så färgas allt rosa för att vi ska köpa rosa saker för att det ska gå till Cancerfonden, ack så viktigt! https://www.cancerfonden.se/ Men denna vecka är det även Dyslexiveckan, läs mer om det längre ned.

Igår så var Synskadades Riksförbund Uppsala läns ombudsman Wieslaw Wasowski på P4 Uppland angående att det är svårt för synskadade att åka buss, lyssna på det här: https://sverigesradio.se/embed/publication/7569724
Sen så kan det bli lite fel fast man har en giltig biljett men inte förstår frågan, läs om Martin som fick böter då han åkte buss på UNT:s hemsida: https://unt.se/nyheter/artikel/martin-fick-boter-pa-bussen–trots-att-han-har-arskort/5rex05yl

Dyslexiveckan 2020 infaller 5-11 oktober. Årets tema är “Rätten till begripliga texter”.

Under årets Dyslexivecka slår vi ett slag för läsarens rätt till begripliga texter. Författare och producenter av litteratur, text och information behöver lära sig mer om vad som gör en text lättare att läsa och förstå för personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.
Läs mer här: https://www.dyslexi.org/foreningar/uppsala/dyslexiveckan-2020-i-uppsala

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *