Onsdag 7 oktober

Mörkt och blött ute nu. Tänk på att använda reflexer när ni är ute om det börjar skymma.

40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt. Genom att bära reflexer syns du bättre och minskar risken för att råka ut för en olycka betydligt. På de här sidorna hos NTF får du som är gående tips och råd om reflexer.

ST: En tecknad bil med tre tecknade personer framför på olika avstånd. En person med mörka kläder syns först på 20-30 meters håll. En person med ljusa kläder syns på ca 60 meters avstånd. Om du bär reflex, syns du redan på 125 meters avstånd.

Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. I stadstrafik är det ännu viktigare att bära reflex, trots neonskyltar och gatlyktor. De flesta olyckor med gående sker i tättbebyggda områden med gatubelysning. Läs mer här: https://ntf.se/konsumentupplysning/gaende/reflexer/

Nu ska Funktionsrätt Sverige och RFSU kartlägga sexuell hälsa hos personer med funktionsnedsättning

Hur ser sexlivet ut för den som har en funktionsnedsättning? Och får personer med funktionsnedsättning samma information om kropp och sex som andra? Det ska RFSU och Funktionsrätt Sverige ta reda på i en ny stor enkätundersökning med flera tusen deltagare. Läs mer här: https://www.pressmachine.se/pressrelease/view/nu-ska-funktionsratt-sverige-och-rfsu-kartlagga-sexuell-halsa-hos-personer-med-funktionsnedsattning-24682

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *