Tisdag 6 oktober

Idag är det Nationella anhörigdagen, en dag som uppmärksammar de anhöriga som kämpar på, ofta i det tysta. Uppsala kommuns anhörigcentrum, har idag en livesänd anhörigdag med ett blandat program. Mark Levengood och socialminister Lena Hallengren deltar som moderatorer och Jacke Sjödin kommer att underhålla. Läs mer om dagens innehåll nedan.

Anhörigdagen

Nationella anhörigdagen uppmärksammar anhörigas livssituation varje år 6 oktober. I år sänds Anhörigdagen live, delta från den här webbsidan. Sändningen läggs även upp i efterhand för dig som inte kan vara med.

Det är lätt att du som hjälper en närstående i vardagen glömmer bort dig själv. Det är viktigt att du får stöd och egen tid för att orka och för att själv må bra. 

Vi på Anhörigcentrum finns för dig och erbjuder olika former av stöd som kan underlätta för dig och din närstående.

Den 6 oktober med start 9.45 vill vi därför ge dig kunskap och inspiration som kan vara till hjälp framöver. Dagen är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Program
  • 9.45 Anhörigcentrum introducerar dagen.
  • 10.00–11.30 Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka). Med socialminister Lena Hallengren och Mark Levengood som moderator.
  • 13.00 Anhörigcentrum introducerar eftermiddagen.
  • cirka 13.15 Camilla von Below ger en större förståelse för hjärnans sätt att bearbeta och förmedla känslor, behov och motivation. Föreläsaren är psykolog, psykoterapeut och handledare vid S:t Lukas i Uppsala och lärare i psykologi.
  • cirka 13.45 Jacke Sjödin underhåller.
  • cirka 14.00 Anhörigcentrum ger tips på hur du kan stärka dig själv med avslappningsövningar och träning hemma.
Tips: Navigeringskurs om demens för anhöriga. 

Navigationskursen kommer att innehålla föreläsningar och konkreta
tips och råd till dig som är anhörig till någon med demenssjukdom.
Navigeringskurs om demens på anhoriga.se

Om Anhörigcentrum

Anhörigcentrum finns för dig som hjälper någon – det är viktigt att du också får stöd och egen tid för att själv må bra. Vi erbjuder stödsamtal, anhöriggrupper, information och rådgivning. Vi kan även hjälpa till att avlasta i hemmet.

Du når oss på 018-727 92 00 eller anhorigcentrum@uppsala.se

Källa: https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/anhorigstod/Anhorigcentrum/anhorigdagen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *