Måndag 28 september

Världens Barn – Radiohjälpen

I fredags så gick startskottet för årets kampanj för Världens Barn. Detta är Sveriges största insamlingsgala för behövande barn runt om i världen. På fredag den 2 oktober kl. 20.00 – 22.00 sänder SVT1 och SVT Play en direktsänd insamlingsgala med artister, gäster och programledare.

Barn dör varje dag. I en FN-rapport beräknas 1,2 miljoner barn under fem år dö som en direkt konsekvens av coronakrisen. Samhällen stängs ner och vaccinprogram för vanliga sjukdomar blir en bristvara, skolor stängs, arbetslöshet och våld i hemmet ökar. Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet.

Radiohjälpens insamling Världens Barn är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio, många svenska biståndsorganisationer och inte minst 45 000 frivilliga runt om i landet. Sedan starten av Världens Barn 1997 har svenska folket samlat in 1,7 miljarder kronor till behövande barn runt om i världen. Världens Barn jobbar med att förbättra förutsättningarna för de barn som lever i utsatthet och fokuserar på hälsa, skola och trygghet.

Vill du bidra till insamlingen kan du starta en digital insamlingsbössa här.

Källa: https://www.radiohjalpen.se/insamlingar/varldens-barn/varldens-barn-i-svt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *