Fredag 25 september

I tisdags så var det dags för Funktionsrätt Uppsala läns extra årsmöte. Det var bland annat val till styrelse som togs upp. Vilka personer blev det då i den nya styrelsen, kika här: https://hsouppsalalan.org/styrelsen/

Hjärnkoll är en förening som jobbar för att bryta tystnaden kring psykisk ohälsa. Imorgon lördag mellan kl. 13.00 – 16.00 så har Hjärnkoll Uppsala län en digital galenfestival som sänds via deras facebook-sida: https://www.facebook.com/hjarnkolluppsala

Detta digitala event kommer bland annat att innehålla:

• Hattmakeri
• Musik
• Poesi med CJ
• Levande bok (anmälan görs innan)
• Skrythörna (tala om vad du är grym på!)
• Konst
• Ansiktsmålning

Varmt välkommen att vara med oss en hel eftermiddag!

Och du delad glädje är dubbel glädje, så dela gärna!/ Hjärnkoll Uppsala-gänget

SKR välkomnar regeringens prioritering inom psykisk hälsa

Regeringen föreslår att anslaget för bidrag till psykiatri för 2021 ska uppgå till 2 163 643 000 kronor. Det är en ökning med 1 177 500 kronor jämfört med vad regeringen föreslog för 2021 i budgetpropositionen 2019. Det innebär att anslaget för att bekämpa psykisk ohälsa och sjukdom för 2021 når upp till samma nivå som under 2020.
Källa: https://skr.se/halsasjukvard/psykiskhalsa/nyhetsarkivpsykiskhalsa/

Sveriges Kommuner och Regioner

SKR är en medlems- och arbetsgivarorganisation för landets alla kommuner och regioner. Vi är en politiskt styrd organisation och vår styrelse består av förtroendevalda från kommuner och regioner.

Sveriges Kommuner och Regioner hette tidigare Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Jättekampanj om punktskrift

Under september och oktober finns fakta om punktskrift på Arlas mjölkförpackningar. För första gången kommer Synskadades Riksförbund att synas på över 10 miljoner mjölkförpackningar.

– Det här ger Synskadades Riksförbund en möjlighet att på bred front upplysa om punktskriftens betydelse, säger förbundsordförande Håkan Thomsson i Synskadades Riksförbund.

Budskapet på mjölkförpackningarna om synskadades läs-och skriftspråk riktar sig främst till barn och unga mellan 10 – 14 år.

–  Den information vi delar på våra mjölkbaksidor är aktuella frågor för nyfikna barn och inkluderar ämnen som berör alla barn. Det kan handla om allt från hur det är på våra gårdar, hur klimatet fungerar, barns rätt i samhället och att alla barn har rätt att må bra. Nu lyfter vi tillsammans med Synskadades Riksförbund att vi är olika och vill skapa nyfikenhet om att läsa punktskrift, säger Monica Holmvik Persdotter Arla varumärkes- och in-housebyråchef på Arla.

Kopplat till kampanjen på mjölken är punktskolan.se

Där ges grunderna i punktskrift, frågequiz och lärare kan beställa ett utbildningsmaterial om punktskrift.
På punkskolan.se finns en särskild punktskriftsgenerator som översätter vanlig text till punktskrift. Källa: https://www.srf.nu/nyheter/vara-nyheter/2020/rekordstor-punktskriftskampanj-pa-mjolken/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *