Tisdag 15 september

Här längre ned kommer det viktig information från Christina Brännström, vice ordförande i “FUL” till de som är anmälda till Funktionsrätt Uppsala läns extra årsmöte den 17 september.
Folkhälsomyndigheten ska tydligen komma med något besked idag gällande eventuella ändringar i rekommendationer för de som är 70 år eller äldre. Klockan 14.00 är denna pressträff som går att följa SVT 2 och TV4, välj den kanal som passar dig bäst.

Svenska kyrkan – Samtalsjour för döva via bildtelefon

Du kan ringa jourtelefonen om du har det svårt och behöver stöd, om du har existentiella frågor eller känner oro och sorg. Du kan ringa om du behöver vägledning i din tro eller om du vill få stöd i en tid av tvivel. De präster och diakoner som svarar i bildtelefonen är fullt teckenspråkiga och har tystnadsplikt.Alla döva/teckenspråkiga är välkomna att ringa!

https://www.svenskakyrkan.se/samtalsjour-for-dova-via-bildtelefon

Funktionsrätt Uppsala läns extra årsmöte

Ett viktigt meddelande till alla som ska delta på Funktionsrätt Uppsala läns extra årsmöte torsdag 17 september. Du ska vara utsedd som ombud för din förening för att anmäla dig till och delta på det extra årsmötet.

För att säkerställa röstningsförfarandet genomförs mötet på Zoom. 

Även telefonnumret med möteskod som ska knappas in är nytt. Kontakta Christina Brännström om du inte har fått dessa koder.

E-post: christina.brannstrom@c.hso.se
Mobil: 070-749 32 07

Om Du inte redan har Zoom i din dator/padda/smartphone, är det är nödvändigt att Du först laddar ner programmet. Det kommer upp som ett av alternativen när Du trycker på länken.
Var därför ute i god tid innan mötet!

För att slå på och av ditt ljud under mötet trycker Du 6* 

Läs kallelsen här.

Idag startar kampanjen #respektförrättigheter

Samtidigt lanseras webbplatsen www.respektforrattigheter.se  Trots en lång ekonomisk tillväxt har risken för fattigdom ökat och stödet till personer med funktionsnedsättning försämrats. När samhällsbygget efter coronapandemin nu planeras är det viktigare än någonsin att ingen lämnas efter. Det är dags för en ambitionshöjning!

https://www.pressmachine.se/pressrelease/view/idag-startar-kampanjen-respektforrattigheter-24552

https://www.altinget.se/artikel/funktionsratt-sverige-vi-kraver-en-ambitionshojning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *