Måndag 24 augusti

Vi fortsätter att ha stängt. Styrelsens besked är att stängningen ska vara till och med 25 november. Detta kan ju ändras om pandemin lugnar ned sig. Vi får hoppas på det!

Vinnarskallen som fick en stroke – P1 Dokumentär, berättelser från verkligheten.

Under en padelmatch får 53-årige Jörgen en boll på halsen. En vecka senare vaknar han på morgonen och är förlamad i halva kroppen. På Sjukvårdens Larmcentral misstänker operatören att han fått en stroke.

Vad händer nu med fru, barn, vänner och jobb när Jörgen över en natt får helt nya förutsättningar? Vad blir kvar, och vad försvinner av allt det som tidigare tagits för givet? Hur ska Jörgen orka “deala” med livet?

Efter många månader är han tillbaka hemma igen. Då ställs han inför nya utmaningar.

Ett program från 2020.

Reporter och producent: Jörgen Cavelind
Producent: Henrik Skarstedt
Producent Sveriges Radio: Ylva Lindgren
Slutmix: Henrik Skarstetd och Nima Shams

Medverkande: Jörgens barn Ella och Miriam, Jörgens ex-fru Sara. Urban Thoor, Ulrika Sandborg. John Carenfeldt, Henrik Johnsson, Björn Ekmark. Besse Vaseghi, Johan Grip, Robert Gurnell, Gunilla Elmgren-Frykberg, Per Hamid Gathan, Lena Grip, Johan Kottorp, John Hellström och Per Lidbom.

Lyssna här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1535009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *