Tisdag 16 juni

Mänskliga Rättighetsdagarna 2020 – Nu lanseras programmet för årets forum

Idag släpps programmet till Mänskliga Rättighetsdagarna som äger rum 3–5 december på Uppsala Konsert & Kongress – och en stor del av årets program kommer att ta upp hur coronapandemin och de restriktioner som har införts för att stoppa dess framfart påverkar de mänskliga rättigheterna.– I december när vi arrangerar forumet kommer vi att ha levt med covid-19 i nästan ett år och det är viktigt att kunna mötas och diskutera vilka effekter viruset har haft för de mänskliga rättigheterna både här hemma och runt om i världen, säger Caroline Matsson, projektledare Mänskliga Rättighetsdagarna.

Men programmet som lanseras under rubriken ”Mänskliga rättigheter – en fråga om var du bor?” kommer inte bara att handla om rådande pandemi. Runt 150 programpunkter, 500 medverkande och ett 80-tal utställare kommer att finnas på plats under MR-dagarna för att belysa frågor som rör olika aspekter av boende som en mänsklig rättighet.

– Runtom i världen ser vi hur en bra bostad blir alltmer förbehållet resursstarka individer, där bostaden snarare blir en handelsvara framför en rättighet. Under årets forum kommer vi att diskutera vilka strukturella åtgärder som behövs för att rätten till bostad ska kunna förverkligas, säger Caroline Matsson.

De rådande omständigheterna med coronaviruset gör att det är osäkert om Mänskliga Rättighetsdagarna 2020 kommer att kunna genomföras i vanlig omfattning. Arrangörerna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och om restriktionerna för offentliga sammankomster fortsätter även efter sommaren kommer beslut att tas i början av hösten om att flytta forumet till våren 2021.

Programmet för forumet finns att ta del av på webben och till och med 30/6 kan besökare boka biljetter med 30 procent rabatt.

Läs mer på hemsidan: https://invitepeople.com/public/events/12645/seminars/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *