Tisdag 2 juni

På grund av denna pandemi, så har inte alla våra läns och lokala föreningar lyckats att få till sina årsmöten, samma för Funktionsrätt Uppsala län.

Det är inte helt lätt för alla att klara av det digitala samhället vi lever i. Att “bara köra på” med ett möte via telefon kan vara svårt. Man kanske har en hörselnedsättning, ser för dåligt och klarar inte av att trycka in den möteskod man fått, en neurologisk nedsättning som gör att man inte får till det och så vidare. Man kanske helt enkelt inte har de tekniska möjligheter som behövs.

Lyssna på detta radioinslag på P4 Uppland som handlar om att helt enkelt inte ha tillgång till internet och risken är ett socialt utanförskap då alltfler sammankomster sker online under denna coronapandemi. ” Det är ett stort och allvarligt demokratiskt problem,” säger Lotte Sederholm, projektledare på intresseorganisationen FUB.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7484850

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *