Tisdag 26 maj

Säger bara SOL! Nu gillar inte alla sol, men många gör det. Passa på att njuta av den, ta med en picknickkorg och ta dig ut. Man behöver inte ta sig så långt bara för att man har med sig fikakorgen, det går bra med att ta sig ut på den egna gården eller ta med fikat ut på balkongen.

Covid-19 – Vad gäller för friska, sjuka och isolerade?

På folkhälsomyndighetens sida kan du ta del av två tabeller som ger en snabb överblick över vad som gäller för dig som är frisk, är sjuk/har symtom eller är isolerad. Här nedan ser du tabellerna på en bild.

frisk-sjuk-isolerad-vad-galler-1024x576 (1)

ST bild: Friskt barn. Frisk vuxen. 70+ eller annan riskgrupp. Sjuk/Har symtom. Isolerad.
Under dessa, om man kan handla i butik, åka kollektivt och så vidare med alternativen, Nej, bör absolut undvikas. Hitta alternativ, går det att ordna på annat sätt. Okej, men håll avstånd till andra och var uppmärksam på symtom. Ta del av tabellen här med din talsyntes: https://www.folkhalsomyndigheten.se/tabell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *