Onsdag 20 maj

Nu verkar det vara liiite värme på väg, för ett par dagar i vart fall. Vill passa på att tipsa om att ”Skivor till kaffet” är tillbaka i etern – Tanken är att det ska sprida glädjen hos de äldre. Läs mer längre ned.

Idag är det den Internationella bi-dagen som FN:s generalförsamling instiftade 2017. Läs mer här på Legimus.se.

Skivor till kaffet

·         Den 23 maj kommer radioprogrammet “Skivor till kaffet” att börja sändas i P4 för att muntra upp äldre som sitter isolerade.

·         Musiken domineras av äldre musik och sångtexterna kommer att finnas på sverigesradio.se/skivortillkaffet för att uppmuntra till allsång.

·         “Sveriges Radio gör det här som en del av sitt samhällsansvar och för mig är det en väldig glädje att kunna bidra”, säger programledaren Lisa Syrén, bosatt i Karlskrona.

Ingrid Elfstråhle
ingrid.elfstrahle@sverigesradio.se
P4 Blekinge

Så hittar du programmet.
Programmet sänds på lördagar efter klockan 19.00 i P4 men finns även att lyssna på när som helst i appen Sveriges Radio Play eller på webben.

För att underlätta allsång finns även sångtexter till några av låtarna i varje program på sverigesradio.se/skivortillkaffet.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7475259.

Fakta: Om Skivor till kaffet
Radioprogrammet Skivor till kaffet sändes mellan 1957 och 1993 med programledare Bertil Perrolf. Programmet sändes varje vecka från en ny arbetsplats någonstans i Sverige, där Perrolf pratade med personal, gratulerade jubilarer och spelade önskebitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *