Tisdag 19 maj

Internationella/nationella Mag- och tarmdagen idag. Syftet med denna dag är att öka kunskapen i samhället kring sjukdomar eller andra funktionsstörningar i matsmältningskanalen. Kontaktuppgifter till Mag- och tarmföreningen i Uppsala hittar du här.

VÄRLDS-IBD-DAGEN 2020: EXPERTEN SVARAR PÅ FRÅGOR OM INFLAMMATORISKA TARMSJUKDOMAR OCH CORONAVIRUSET

I samband med Världs-IBD-dagen den 19 maj anordnar Netdoktor och Mag-och tarmförbundet en chatt för personer som har funderingar rörande inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD) och nya coronaviruset. Den som kommer svara på frågorna är ​Hartwig Maetzel som är gastroenterolog och infektionsläkare vid Södersjukhuset i Stockholm.

Många personer som lever med inflammatorisk tarmsjukdom känner oro på grund av den rådande pandemin. Många har funderingar om hur deras sjukdom eventuellt skulle påverkas av coronaviruset och hur de ska tänka kring sina mediciner och läkemedel. Det visar den pågående enkätundersökningen på​ IBD-koll.se​, som genomförs av Netdoktor i samarbete med Mag-och tarmförbundet. Läs mer här.

Om chatten:

När? 19 maj, kl 15.00-16.00
Var? På​ Netdoktor.se https://bit.ly/3cw9nkY

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *