Torsdag 14 maj

Idag så är det Teckenspråkets dag som Riksdagen 1981 godkände som modersmål för döva. Svenskt teckenspråk ska inte förväxlas med tecknad svenska, vilket är ett konstgjort språk som följer svenskans grammatik. Läs mer på Wikipedia om detta.

Krisberedskapsveckan pågår

Mitt i allt det svåra hjälper vi varandra och bidrar till att Sverige tar sig igenom krisen. Varje dag tas initiativ av privatpersoner, organisationer och företag. De initiativen förtjänar att lyftas fram och blir en del Krisberedskapsveckan 11-17 maj.

Krisberedskapsveckan handlar i vanliga fall om att vi alla ska ha en beredskap innan något händer. Nu är vi mitt i en pågående kris. Många vill ha möjligheten att hylla någon eller några som har hjälpt till. En del av kampanjen äger rum på dinsäkerhets instagramkonto, där en ny artist varje dag klockan 15 kommer att göra en livespelning för att hylla något initativ som tagits under coronakrisen.

Mån 11/5 – Thomas Stenström
Tis 12/5 – Petter
Ons 13/5 – Tjuvjakt
Tors 14/5 – Kalle Moraeus
Fre 15/5 – HEMLIGT!
Lör 16/5 – Silvana Iman
Sön 17/5 – Molly Sandén

Bild med texten "Artister hyllar fina initiativ under krisen med liveframträdanden. Varje dag kl 15 denna vecka på Dinsäkerhets instagram. En del av krisberedskapsveckan."
Vill du också spela in en hyllning till någon? Skicka en film via DM (direktmeddelande) instagram-appen eller via mejl. Filmen får vara max en minut lång, och tänk på att inte ha med några detaljerade personuppgifter.
Mejla sverigehyllar@msb.se

Skriv ut en egen tack-affisch

Det finns fler sätt. Om du vill tacka exempelvis en granne som gått ut med hunden åt dig, dina barns förskolelärare eller en verksamhet i grannskapet som har förenklat din vardag så kan du också använda tack-affischen. Sätt upp i trapphuset, lägg i någons brevlåda eller använd en anslagstavla utomhus.
Tack-affisch i A3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *